Hopa!/Contre online între ambasadele SUA și Rusiei în România

Hopa!/Contre online între ambasadele SUA și Rusiei în România

Noile provocări lansate de Moscova prin comasarea soldaților de-a lungul graniței cu Ucraina au dus, în această săptămână, la negocieri între Rusia și Occident. Dincolo de ceea ce pare a fi un eșec diplomatic la masa negocierilor, conflictul a ajuns la un nou nivel, în mediul online. Ambasada SUA la București a publicat miercuri seara un mesaj în care amintește că Rusia a invadat Moldova, Georgia și Ucraina și nu a mai plecat. ”Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, transmite ambasada într-o postare pe twitter. După 2 ore a venit și replica ambasadei Rusiei în România.
  • ”Rusia a invadat Republica Moldova... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina... și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, a scris Ambasada SUA la București, miercuri seaă, după finalizarea unei noi runde de negocieri NATO-Rusia de la Bruxelles.

La scurt timp, ambasada Rusiei la București a venit cu o replică pe Facebook.Ambasada a citat cifre dintr-un articol publicat în decembrie anul trecut în publicația ”The Intercept”.
  • Vă propunem să luaţi cunoştinţă de un articol despre modul în care Armata Americană ”protejează pacea și libertatea” în Afganistan, Irak, Siria: ”Potrivit organizației nonprofit Airwars, SUA au condus peste 91.000 de atacuri aeriene în 7 zone majore de conflict din 2001, care s-au soldat cu cel puțin 22.000 de civili uciși, însă numărul victimelor ar putea fi de 48.000”. (...) ...în cadrul Operațiunii Haymaker care a durat 2 ani, între 9 și 10 afgani au fost uciși de atacurile cu drone americane, fiind victime colaterale. Pentru SUA, acesta a fost un cost acceptabil.”

”Există diferenţe semnificative între (aliaţii) NATO şi Rusia. Diferenţele noastre nu vor fi uşor de depăşit, dar este un semn pozitiv faptul că toate ţările NATO şi Rusia s-au aşezat în jurul aceleiaşi mese şi au abordat chestiuni substanţiale'', a spus secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în conferinţa de presă de după încheierea primei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia din ultimii doi ani.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…