Hopa!/„Proasta României” îl dă în gât pe tractoristul Stănescu!/Începe să se explice de ce țărănoiul PSD este pudelul Cotroceniului

Hopa!/„Proasta României” îl dă în gât pe tractoristul Stănescu!/Începe să se explice de ce țărănoiul PSD este pudelul Cotroceniului

Fostul premier Viorica Dăncilă a vorbit din nou despre evenimentele din 10 august 2018, când mii de români au ieşit în stradă, iar Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor. Ea a amintit că în acea perioadă a lăsat atribuţiile de prim ministru lui Paul Stănescu, subliniind că „nimeni nu l-a întrebat pe acesta” despre evenimentele întâmplate în acea zi.

Viorica Dăncilă a vorbit, luni seară, la Etno Tv, din nou despre protestul din 10 august 2018, care a degenerat în violenţe. Ea a reamintit că înainte cu două săptămâni de 10 august îşi luase bilet pentru a pleca în concediu, iar decizia sa a fost „contestată”.

„Înainte de a pleca în concediu am avut decât informaţii legate de venirea românilor de pretutindeni în Piaţa Victoriei, nu de violenţă, nu de grupuri care vor recurge la violenţă. Am lăsat toate atribuţiile lui Paul Stănescu, deci în perioada 10 august premierul a fost Paul Stănescu, dar nu am văzut pe nimeni care să îl întrebe ce s-a întâmplat atunci, că era premier în funcţie, premier interimar, nu am văzut pe nimeni să spună cum a intervenit, ce informaţii a avut, ce s-a întâmplat, pentru că trebuia să coordoneze toată activitatea. Pe 10 august eram în concediu, nu eram în ţară, am văzut ceea ce se întâmplă, nu avem toate datele pentru că normal, când laşi pe cineva în loc datele merg către persoana care ţine locul respectiv. Ceea ce s-a întâmplat este regretabil, de aceea cred cp este nevoie mai mult ca oricând să aflăm adevărul”, a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că dacă ar fi ştiut că se vor întâmpla violenţele nu ar fi plecat din ţară, precizând că ar fi chemat „o echipă” din rândurile protestatarilor la discuţii, în Palatul Victoria.

„Eu cred că au vrut să lege aceste evenimente de Viorica Dăncilă, altfel nu-mi explic faptul că a fost contestată cererea pentru plecare concediu, nu-mi explic faptul că totul au legat de Viorica Dăncilă, cu toate că Viorica Dăncilă a lăsat un premier interimar”, a adăugat fostul prim ministru.

Ea a mai spus că i s-a cerut în Comitetul Executiv Naţional al PSD să dea ordonanţă pe amnistie şi graţiere, dar a refuzat, arătând că pentru ea „interesul naţional era mai presus de ceea ce îşi doreau unii sau alţii”.

Întrebată dacă va candida din nou la alegerile viitoare, Viorica Dăncilă a răspuns că va candida „pe o listă” la viitoarele runde de alegeri.

Viorica Dăncilă a fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și candidată la prezidențiale a PSD în 2019. Fostul premier PSD a ocupat funcţia de Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai 2021, iar salariul său net a fost de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Fostul lider PSD a demisionat luni de la BNR, unde fusese angajată în 2021 pe postul de consultant al guvernatorului Mugur Isărescu, a declarat pentru G4Media Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale.

Viorica Dăncilă a anunțat la finalul lui martie că pleacă din PSD și se înscrie în Partidul ”Națiune Oameni Împreuna” (NOI).


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...