Hopa!/Ucraina testează, cu succes, propriile sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acțiune

Hopa!/Ucraina testează, cu succes, propriile sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acțiune

Ucraina dispune de cele mai noi sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acțiune. Sistemele sunt testate cu succes în acest moment, iar rachetele pentru acestea au fost deja dezvoltate, a declarat Yehor Chernev, vicepreședintele Comisiei pentru Securitate Sațională, Apărare și Informații din cadrul Radei Supreme a Ucrainei.

,,Avem cele mai noi sisteme de apărare aeriană. Sunt cu rază medie de acțiune. Acesta, desigur, nu este un echivalent al Patriot, IRIS-T sau SAMP-T, dar sunt dezvoltate în Ucraina, fabricate în Ucraina", a declarat Yehor Chernev, potrivit Defense Express.

,,Ucraina are propriile sisteme de apărare aeriană cu rază medie, similare cu HAWK'', a mai precizat oficialul ucraineană, potrivit publicaţiei Censor.net.

Cernev a adăugat că nu va preciza numele companiilor implicate în dezvoltarea sistemelor de apărare aeriană, dar a remarcat că acestea „sunt testate cu destul de mult succes, iar rachetele pentru acestea au fost deja dezvoltate”.

După cum a relatat publicaţia Defense Blog în 2021, biroul militar de proiectare LUCH, cu sediul la Kiev, a dezvăluit conceptul unui nou sistem de apărare aeriană cu rază medie de acțiune, numit SD-300.

Sistemul de rachete sol-aer SD-300 este conceput pentru a intercepta diverse amenințări, cum ar fi rachete aer-sol, elicoptere, avioane, vehicule aeriene fără pilot (UAV), bombe ghidate și rachete balistice tactice, pe o rază de până la 100 km.

După cum a precizat compania, în cazuri excepționale, poate fi folosit pentru a distruge ținte mobile.

Rachetele care ar urma să fie lansate de sistemul SD-300 dispun de un focos cu o greutate de 60 kg. Dispun de un sistem de ghidare cu orientare activă și măsoară 7,13 m în lungime și 750 kg în greutate. Racheta SD-300 are un diametru al corpului de 300 mm.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat