HORA: 1.250 de mese calde/zi, livrate timp de 30 de zile personalului medical din prima linie şi celor fără adăpost

HORA: 1.250 de mese calde/zi, livrate timp de 30 de zile personalului medical din prima linie şi celor fără adăpost

Circa 1.250 de mese calde pe zi au fost livrate personalului medical din prima linie şi persoanelor fără adăpost, timp de 30 de zile, de către 16 restaurante din Bucureşti, Deva, Braşov şi Drobeta-Turnu Severin, în cadrul programului ''Masa Bunătăţii'', iniţiat de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, Philip Morris România a fost prima companie care s-a alăturat iniţiativei HORA, împreună cu comunitatea de utilizatori IQOS şi cu partenerii din retail. În total, sprijinul financiar oferit de companie pentru "Masa Bunătăţii" s-a ridicat la 250.000 de euro.

Astfel, companiile au sponsorizat HORA, care, la rândul său, a direcţionat fondurile către 16 restaurante partenere. Ulterior, acestea au pregătit şi livrat 1.250 de mese calde zilnic către persoanele care aveau nevoie - personalul medical care luptă cu virusul în spitale şi pe ambulanţe, dar şi persoanele defavorizate care se confruntă în fiecare zi cu lipsa hranei şi a unor condiţii decente de igienă şi trai.

"Industria HoReCa a fost unul dintre sectoarele cel mai puternic afectate de criza provocată de pandemie. Prin iniţiativa 'Masa Bunătăţii', HORA România şi companiile partenere au dorit să ofere o mână de ajutor acestui sector. Astfel, peste 200 de persoane - chelneri, ospătari, bucătari, manageri - din 16 restaurante partenere au putut să-şi reia sau continue activitatea şi să pregătească şi să livreze mesele calde celor care aveau mai mare nevoie de ele. Restaurantele partenere sunt membre HORA, iar selecţia lor s-a realizat pe baza unor criterii stabilite de organizaţie pentru a asigura cele mai bune condiţii de pregătire şi livrare a meselor: Loft, City Grill, Jerry's Pizza, Trickshot, Kripton Delivery (Drobeta-Turnu Severin), Conacul Archia (Deva), Better Brands (produse Subway), Trattoria Paradis, l'Ladrino, Calif, La Mama, Zexe, Red Angus, Kane Group, Reina Events, Cofetăria Bombo (Braşov)", se menţionează în comunicat.

HORA - Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional. Organizaţia numără peste 100 de membri şi îşi propune să redefinească industria ospitalităţii româneşti pe coordonatele etice, economice şi culturale pe care le merită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...