Horaţiu Moldovan (MS), despre coronavirus: Nimeni nu vrea să ascundă nimic

Horaţiu Moldovan (MS), despre coronavirus: Nimeni nu vrea să ascundă nimic

Secretarul de stat Horaţiu Moldovan a dat asigurări marţi că "nimeni nu vrea să ascundă nimic" în legătură cu noul coronavirus şi că nu se doreşte să se creeze panică şi să apară în spaţiul public "informaţii care nu sunt reale".

"Autorităţile nu au în niciun caz o rea intenţie. Autorităţile sunt alese în statul român, reprezintă statul român şi populaţia României. Cei care conduc sunt cetăţeni în România, cei care fac asta prin mandat în interesul României şi al populaţiei României. Nimeni nu vrea să ascundă nimic, totul este la vedere, dar nu vrem nici să creăm panică nejustificat şi să introducem informaţii care nu sunt reale. Nu vă spunem ceea ce nu ştim, nu putem şti absolut totul, nu este necesar să ştim toate detaliile permanent, ci ceea ce este important şi relevant şi asta nimeni nu va ascunde niciun moment", a afirmat, la Parlament, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, în afara măsurilor administrative, organizatorice şi, eventual, coercitive pe care autorităţile le pot lua, este foarte importantă şi conştiinţa oamenilor, "potenţialilor pacienţi", a rudelor acestora, astfel încât toţi să înţeleagă că trebuie să contribuie atât la "liniştirea" generală a populaţiei, la a nu propaga o alarmă "care nu este reală", dar şi să respecte indicaţiile pe care doctorii epidemiologi de la Direcţiile de Sănătate Publică şi medicii de familie le dau.

"În România există suficienţi medici care să se ocupe de aceşti pacienţi, însă şi pacienţii sau potenţialii pacienţi la rândul lor trebuie să contribuie prin propria lor conştiinţă la auto-îngrijirea lor şi a familiilor lor şi atunci lucrurile vor fi cu adevărat controlate", a spus secretarul de stat.

El a amintit că noul tip de coronavirus nu are un tratament specific.

"Nu suntem în posesia unui medicament care să vindece infecţia cu coronavirus în această etapă, după cum nu suntem în posesia unui vaccin. Se pare că, potrivit datelor OMS, în câteva luni, la nivel mondial, vom avea disponibil un vaccin împotriva coronavirusului", a mai afirmat Moldovan. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia