Horodniceanu (DIICOT): Nu am identificat clienții firmei israeliene, dar sunt indicii

Horodniceanu (DIICOT): Nu am identificat clienții firmei israeliene, dar sunt indicii

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că nu au fost încă identificați clienții firmei israeliene Black Cube, dar a precizat că sunt indicii în acest sens. "Încă nu. Există indicii", a afirmat Horodniceanu, marți, întrebat dacă a identificat cine au fost clienții firmei israeliene.

El a precizat că încă nu a fost obținut un punct de vedere din partea companiei israeliene. "Este apărută o opinie în presă, neoficială și nu știu dacă este susținută", a mai spus șeful DIICOT, după participarea la lansarea Raportului Freedom House România privind recuperarea produsului infracțiunii: de la prejudiciu până la confiscare și a celei de-a doua ediții a Indexului Sustenabilității DNA, realizat de Romanian Center for European Policies.

Întrebat dacă există un grup de lucru cu Serviciul Român de Informații pe acest subiect, el a menționat că nu, deoarece SRI nu are competențe în activitatea de urmărire penală.

De asemenea, el a mai spus că nu a obținut informații de la SIE pe această temă și că a cerut sprijinul tuturor instituțiilor partenere.

"Ați spus foarte bine: dacă există. Iar dacă ar exista l-am putea prezenta instanței în momentul în care îl vom avea", a răspuns Horodniceanu, întrebat dacă a obținut contractul, dacă există, dintre client și compania Black Cube?

Săptămâna trecută, Tribunalul București a admis cererea procurorilor DIICOT de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor doi angajați ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron și Geclowicz David, inculpați în dosarul de hărțuire a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Decizia instanței nu este definitivă.

Weiner Ron și Geclowicz David se află în arest preventiv din data de 3 aprilie.

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Foarte interesante amănunte!

4 Lumea interlopă este în doliu

5 „Vladimir Putin a căzut pe scări și a făcut pe el”