Horodniceanu, întrebat dacă este în conflict cu Laura Kovesi: Dimpotrivă, nu sunt în niciun fel de conflict

Horodniceanu, întrebat dacă este în conflict cu Laura Kovesi: Dimpotrivă, nu sunt în niciun fel de conflict

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a negat miercuri că ar fi în conflict cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce în presă a apărut informaţia că numele lui ar apărea într-un dosar mai vechi de abuz în serviciu.

La prezentarea raportului de activitate al Ministerului Public pe anul 2017, Horodniceanu a fost întrebat de jurnalişti dacă este în conflict cu Laura Kovesi.

"Dimpotrivă, nu sunt în niciun fel de conflict (...) Noi ne cunoaştem. Avem o relaţie colegială. Am fost procurori şefi în 2005 la DIICOT. Ne ştim de 15 ani", a răspuns Horodniceanu.

Întrebat ce s-a întâmplat cu acel dosar, şeful DIICOT a spus. "Lucrurilor simple li se dau o dimensiune exagerată. Eu nu pot să îmi explic de ce (...). Ce am declarat ieri pot să declar în fiecare zi. Este acelaşi lucru. Fiecare om, aşa cum am spus şi ieri, poate avea la un moment dat un dosar penal, oriunde. Oricine poate în ţara asta să facă un denunţ împotriva oricui, cu condiţia ca, dacă lucrurile nu sunt adevărate, să poată să răspundă pentru ceea ce a făcut".

Presa a publicat marţi informaţia că DNA a avut în 2006 o anchetă in rem pentru abuz în serviciu, în care ar fi apărut şi numele lui Horodniceanu. Dosarul a fost clasat, iar ancheta a vizat fapte şi nu persoane. AGERPRES/(A-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”