Hosu retrage cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT

Hosu retrage cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT

Giorgiana Hosu, care asigură interimatul la conducerea DIICOT, a retras cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT.

Cu puţin înainte să îşi anunţe demisia din funcţia de procuror-şef al DIICOT, Felix Bănilă a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei, solicitare retrasă acum de Giorgiana Hosu.

La DIICOT sunt doi procurori-şefi adjuncţi - Giorgiana Hosu şi Oana Schmidt-Hăineală, însă Hăineală nu este numită în funcţie, ci delegată.

Oana Schmidt-Hăineală a deţinut mai multe funcţii înainte de a veni la DIICOT, printre care vicepreşedinte al CSM şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

În 2012, pe vremea când era vicepreşedinte al CSM, Hăineală a semnat protocolul de cooperare încheiat de CSM cu Serviciul Român de Informaţii.

De asemenea, în calitate de secretar de stat în timpul mandatului fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache, Oana Schmidt-Hăineală a fost implicată în redactarea OUG 13/2017. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu