Hosu retrage cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT

Hosu retrage cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT

Giorgiana Hosu, care asigură interimatul la conducerea DIICOT, a retras cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT.

Cu puţin înainte să îşi anunţe demisia din funcţia de procuror-şef al DIICOT, Felix Bănilă a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei, solicitare retrasă acum de Giorgiana Hosu.

La DIICOT sunt doi procurori-şefi adjuncţi - Giorgiana Hosu şi Oana Schmidt-Hăineală, însă Hăineală nu este numită în funcţie, ci delegată.

Oana Schmidt-Hăineală a deţinut mai multe funcţii înainte de a veni la DIICOT, printre care vicepreşedinte al CSM şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

În 2012, pe vremea când era vicepreşedinte al CSM, Hăineală a semnat protocolul de cooperare încheiat de CSM cu Serviciul Român de Informaţii.

De asemenea, în calitate de secretar de stat în timpul mandatului fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache, Oana Schmidt-Hăineală a fost implicată în redactarea OUG 13/2017. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…