Hotelul Riviera Olănești, Riviera Mamaia, SC Vest Televiziune, implicate într-un circuit de spălare de bani (surse)

Hotelul Riviera Olănești, Riviera Mamaia, SC Vest Televiziune, implicate într-un circuit de spălare de bani (surse)

Hotelul Riviera din Olănești, Riviera din Mamaia, SC Vest Televiziune și Lifi Tour Olănești sunt implicate într-un circuit financiar-fiscal de spălare de bani și evaziune fiscală, coordonat de Maria Tudor și Ion Tudor, la care polițiștii au efectuat miercuri mai multe percheziții, au precizat surse judiciare.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române au efectuat, miercuri, 13 percheziții în județul Vâlcea, trei în București și una în Constanța, audierile în acest dosar fiind făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Conform surselor judiciare citate, administratorii menționați au trecut societatea Riviera Olănești în patrimoniul Riviera Mamaia, iar de acolo în patrimoniul personal, la preț subevaluat.

Prejudiciul înregistrat este estimat la circa 10 milioane de euro.

Au fost depistate nouă persoane, care la acest moment au calitatea de suspect în cauză.

"La data de 31 august, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează 16 percheziții domiciliare, în municipiul București și pe raza județelor Vâlcea și Constanța, la persoane fizice și juridice, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani", informa un comunicat al IGPR, transmis AGERPRES.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 — 2016, administratorii a 10 societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța ar fi operaționalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obținut foloase în mod ilegal.

"Astfel, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat", se arată în comunicat.

Acțiunea beneficiază de suportul specialiștilor Direcției Generale Antifraudă Fiscală și al polițiștilor din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalității economice din inspectoratele de poliție județene Argeș, Olt și Constanța.

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...