Hoţii din India au început să fure ceapă după ce prețul acesteia a explodat

Hoţii din India au început să fure ceapă după ce prețul acesteia a explodat

Un camion care transporta ceapă în valoare de 30.000 de dolari a fost golit de hoţi în India, ţară unde în ultima vreme au avut loc mai multe infracţiuni similare pe fondul creşterii explozive a preţului la ceapă, o legumă care este un produs de bază în India, transmite DPA, citată de Agerpres.

Din cauza ploilor care au afectat culturile de vară, preţul unui kilogram de ceapă a crescut până la 100 de rupii (1,40 dolari) de la 20 de rupii luna trecută. În aceste condiţii Guvernul de la New Delhi a decis să interzică exporturile de ceapă şi să comande importuri.

În aceste condiţii, un camion încărcat cu 40 de tone de ceapă, cu o valoare de 2,2 milioane rupii (30.000 de dolari), care a plecat din statul Maharashtra şi trebuia să ajungă în statul Uttar Pradesh până la data de 22 noiembrie a fost găsit golit la o distanţă de câteva sute de kilometri în statul Madhya Pradesh din centrul Indiei.

"Am arestat trei persoane din staff-ul transportatorului care sunt responsabili de acest furt. Aceştia au recunoscut că au vândut cea mai mare parte din ceapă şi au ascuns restul. Având în vedere cât de scumpă este în prezent ceapa, prioritatea noastră este să recuperăm marfa", a declarat ofiţerul de poliţie Gajendra Kanwar.

Pe fondul deficitului de ceapă de pe piaţă, mai multe astfel de furturi au fost raportate în ultime săptămână. Miercuri, cinci saci de 50 de kilograme de ceapă au fost furaţi dintre-un magazin de legume din statul Gujarat, iar un incident similar a fost raportat în statul Bengalul Occidental. Un proprietar al unui magazin de legume care a fost victima hoţilor a dezvăluit că infractorii au preferat să fure sacii cu ceapă în timp ce casa de marcat a scăpat neatinsă.

Preţul la ceapă este un subiect sensibil din punct de vedere politic în India, unde în trecut creşterea preţurilor a provocat căderea unor guverne locale şi proteste de amploare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria