Huawei: Beijingul îl convoacă pe ambasadorul SUA în China

Huawei: Beijingul îl convoacă pe ambasadorul SUA în China

Ministerul de Externe chinez l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Beijing pentru a "protesta energic" împotriva arestării lui Meng Wanzhou, directorul financiar a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, informează Reuters.

Aceasta este deţinută de la 1 decembrie de către Canada, la cererea SUA.

SUA, a apreciat Beijingul, trebuie să revină asupra mandatului de arestare pe care l-au emis împotriva lui Meng Wanzhou. China îşi rezervă posibilitatea de a lua măsuri, în funcţie de ceea ce vor face sau nu americanii, a specificat ministrul adjunct al afacerilor externe Le Yucheng ambasadorului SUA, indică MAE chinez.

Potrivit unui procuror canadian, SUA o acuză pe Meng că a ascuns legături existente între compania de telecomunicaţii chineză şi o firmă care încerca să ocolească sancţiunile americane împotriva Iranului. Ea este pasibilă de urmărire penală pentru conspiraţie în vederea fraudării mai multor instituţii financiare, cu o pedeapsă care poate merge până la 30 de ani de închisoare pentru fiecare dintre capetele de acuzare care o vizează.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei, a fost arestată, în timp ce tranzita între două zboruri pe aeroportul din Vancouver şi riscă în prezent să fie extrădată în SUA. AGERPRES/ (AS-editor: Lilia Traci, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

4 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...