Huawei: Beijingul îl convoacă pe ambasadorul SUA în China

Huawei: Beijingul îl convoacă pe ambasadorul SUA în China

Ministerul de Externe chinez l-a convocat duminică pe ambasadorul SUA la Beijing pentru a "protesta energic" împotriva arestării lui Meng Wanzhou, directorul financiar a gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, informează Reuters.

Aceasta este deţinută de la 1 decembrie de către Canada, la cererea SUA.

SUA, a apreciat Beijingul, trebuie să revină asupra mandatului de arestare pe care l-au emis împotriva lui Meng Wanzhou. China îşi rezervă posibilitatea de a lua măsuri, în funcţie de ceea ce vor face sau nu americanii, a specificat ministrul adjunct al afacerilor externe Le Yucheng ambasadorului SUA, indică MAE chinez.

Potrivit unui procuror canadian, SUA o acuză pe Meng că a ascuns legături existente între compania de telecomunicaţii chineză şi o firmă care încerca să ocolească sancţiunile americane împotriva Iranului. Ea este pasibilă de urmărire penală pentru conspiraţie în vederea fraudării mai multor instituţii financiare, cu o pedeapsă care poate merge până la 30 de ani de închisoare pentru fiecare dintre capetele de acuzare care o vizează.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei, a fost arestată, în timp ce tranzita între două zboruri pe aeroportul din Vancouver şi riscă în prezent să fie extrădată în SUA. AGERPRES/ (AS-editor: Lilia Traci, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică