Hunedoara: Activitatea de producție la Mina Petrila s-a oprit

Hunedoara: Activitatea de producție la Mina Petrila s-a oprit

Activitatea de producție la Mina Petrila s-a oprit, începând de joi aici urmând să se desfășoare operațiuni tehnice de scoatere la suprafață a huilei care a mai rămas în singurul abataj din subteran, precum și a echipamentelor de lucru ce mai pot fi utilizate la alte mine din Valea Jiului. 'Abatajul a ajuns la limita de exploatare, iar activitatea de producție a cărbunelui s-a oprit. Până la sfârșitul acestei luni vor fi demontate echipamentele din subteran, în paralel cu scoaterea la suprafață a cărbunelui din abataj, pentru a se evita autoaprinderea acestuia', a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Aurel Anghel.

Echipamentele din subteran vor fi recuperate și transferate la minele Paroșeni și Uricani, dacă sunt compatibile cu procesul de producție de acolo, având în vedere faptul că aceste două exploatări fac parte din SNIMVJ. Restul de utilaje vor fi transferate către minele ce aparțin de Complexul Energetic Hunedoara — Livezeni, Lonea, Lupeni și Vulcan, în baza unui acord semnate între cele două companii.

În ceea ce privește personalul, directorul SNIMVJ a spus că 50 de angajați vor fi transferați, de la 1 noiembrie, la mina Uricani, iar restul vor rămâne la Petrila până la finalizarea operațiunilor de închidere. Apoi oamenii vor fi repartizați la alte mine.

Minele Petrila, Uricani și Paroșeni sunt cuprinse într-un program de închidere, aprobat de Comisia Europeană, până în 2018.

Activitatea de exploatare a cărbunelui la Mina Petrila a început în urmă cu mai bine de 150 de ani. Prima atestare documentară a exploatării cărbunelui la Mina Petrila este datată la 30 decembrie 1858, când compania 'Max, Egon, Fürst' a dobândit prima concesiune de teren minier în zonă.

Mina Petrila este considerată și cea mai adâncă din țară, cu galerii care ajungeau până la 1.100 de metri sub pământ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Nu e bine deloc” / Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii după ce starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit