Hunedoara: Ambele victime ale accidentului de muncă de la fosta mină Uricani au fost găsite decedate

Hunedoara: Ambele victime ale accidentului de muncă de la fosta mină Uricani au fost găsite decedate

Echipele de intervenţie au reuşit să-l găsească, joi, pe cel de-al doilea muncitor surprins sub tonele de moloz rezultate ca urmare a prăbuşirii turnului de extracţie de la exploatarea minieră Uricani din Valea Jiului, bărbatul de 31 de ani fiind şi el decedat.

"A fost găsit şi al doilea muncitor, în vârstă de 31 de ani, prins sub turnul prăbuşit. Se afla îngropat sub dărâmături, la câţiva metri de colegul său. Echipele de intervenţie ale Detaşamentului Petroşani acţionează pentru extragerea bărbatului", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

Conform sursei citate, victima are leziuni incompatibile cu viaţa, urmând să fie declarat decesul.

Echipele de salvare au reluat, joi dimineaţa, operaţiunea de căutare a celor doi muncitori, cu vârstele de 31, respectiv 41 de ani, care au fost surprinşi sub moloz după surparea, miercuri, a turnului de extracţie de la Mina Uricani.

O echipă lărgită a Detaşamentului Petroşani, alcătuită din nouă pompieri, a acţionat pentru îndepărtarea molozului rezultat în urma prăbuşirii.

Primul a fost găsit muncitorul de 41 de ani, acesta fiind prins sub o placă grea de beton .

Pentru găsirea victimelor, pompierii au acţionat cu echipamente aflate în dotarea containerului multirisc şi au fost sprijiniţi de cinci utilaje grele aparţinând firmei de ecologizare, exploatării miniere şi Consiliului Local Uricani.

În operaţiunile de căutare ale celor doi muncitori au fost angrenaţi pompieri specializaţi în activităţi de căutare-salvare şi ajutor medical.

La faţa locului s-a folosit o cameră cu termoviziune, iar echipele de salvare au fost ajutate de cinci câini antrenaţi pentru misiuni de căutare, aceştia fiind aduşi de la ISU Hunedoara, Salvamont şi Asociaţia "Câini de Salvare Transilvania".

Turnul cu schip de la Mina Uricani urma să fie dărâmat în cursul zilei de joi, în cadrul programului de ecologizare a exploatării. Turnul era folosit în procesul de extracţie al cărbunelui la exploatările miniere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...