Hunedoara: Anchetă la un Centru de plasament al copilului din oraşul Lupeni

Hunedoara: Anchetă la un Centru de plasament al copilului din oraşul Lupeni

O angajată a Centrului de plasament al copilului din oraşul Lupeni este cercetată disciplinar de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Hunedoara după ce în spaţiul public au fost difuzate imagini în care mai mulţi copii cu vârsta de 6-7 ani sunt forţaţi să facă flotări sub ameninţarea unei cozi de mătură.

Directoarea DGASPC Hunedoara, Geanina Ianc, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că a aflat despre situaţia de la Lupeni în urmă cu trei săptămâni, chiar de la unul dintre copii, înainte de apariţia imaginilor şi că imediat a declanşat cercetarea disciplinară a femeii care ţipă la micuţi.

"În urma discuţiilor cu copiii, am aflat de la unul dintre ei despre această înregistrare făcută în urmă cu un an de zile. Am început cercetările disciplinare şi am identificat două persoane care se aud pe fundal: una dintre ele ţipă, umileşte copiii, iar cealaltă loveşte (cu o coadă de mătură - n.r.). Suntem în cercetare disciplinară. (...) Este vorba despre o angajată şi un fost beneficiar, care este plecat de un an din centru", a afirmat directoarea DGASPC Hunedoara.

Ea a menţionat că în urma discuţiilor avute cu angajata centrului de plasament, aceasta a recunoscut fapta, femeia aflându-se, pentru moment, în concediu medical.

Cazul a fost semnalat şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, la dosar fiind ataşate mai multe documente, angajata DGASPC Hunedoara fiind acuzată de abuz emoţional şi neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

"Este inadmisibil ceea ce a făcut. Trebuie neapărat să răspundă pentru ceea ce a făcut, chiar dacă s-a întâmplat în urmă cu un an", a susţinut Geanina Ianc.

La Centrul de plasament al copilului din Lupeni se află instituţionalizaţi 14 copii cu vârstele între 7 şi 18 ani, toţi fiind elevi la şcolile din oraş. AGERPRES / (A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”