Hunedoara: Aproape 1.000 de participanți la un marș de protest în Deva

Hunedoara: Aproape 1.000 de participanți la un marș de protest în Deva

Aproape 1.000 de persoane au plecat, joi seara, într-un marș de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Deva, solicitând abrogarea ordonanței privind modificarea codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea.

Oamenii au venit la protest cu pancarte pe care se pot citi mesaje precum: 'Abrogați, apoi plecați!', 'Nu vrem să ne transformați în hoți, sclavi și emigranți', 'DNA să vină să ia!'.

Coloana demonstranților este deschisă de un bărbat care poartă o cruce din lemn pe care scrie 'Democrația — născut 22 dec. 1989 — decedat 2017, 31 ian', iar o altă persoană duce o pancartă cu mențiunea 'Retrageți ordonanța rușinii!'.

'Protestez pentru ce protestează toți. Îmi doresc să fie mai bine în România. Cine e de vină să plătească și să plece. Restul se va rezolva, încet-încet', a declarat unul dintre protestatari.

'Pentru el (copil-n.r.) am ieșit în această seară. Facem orice. Mi-aș dori de la Guvern să facă ceva pentru copiii noștri. Dacă pentru noi, cei născuți în 89, nu mai este nicio speranță, măcar pentru copii să facă ceva', a spus o tânără mamă cu un copil în brațe.

Protestul de la Deva a început în jurul orei 18,00, când circa 200 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei. Ulterior, grupului i s-au alăturat și alte persoane, numărul acestora crescând pe măsură ce se deplasau pe principalele bulevarde din oraș.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale