Hunedoara: Bărbat amendat după ce a refuzat accesul poliţiştilor într-un complex turistic pe malul Lacului Cinciş

Hunedoara: Bărbat amendat după ce a refuzat accesul poliţiştilor într-un complex turistic pe malul Lacului Cinciş

Un bărbat a fost amendat cu 8.500 de lei de poliţişti după ce a refuzat accesul unei echipe de control într-un complex turistic situat în apropierea lacului de acumulare Cinciş, de lângă municipiul Hunedoara, acesta închizând poarta unităţii, cu toate că localul avea program la ora verificării.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, incidentul a avut loc la acest sfârşit de săptămână, în timpul acţiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul coronavirus în zonele aglomerate din judeţ.

Poliţiştii susţin că s-au legitimat şi au anunţat scopul controlului, însă bărbatul, care se afla în incinta complexului turistic, a refuzat să le permită accesul şi nici nu a dat explicaţii despre calitatea pe care o deţine în cadrul unităţii.

"Persoana în cauză a fost imobilizată şi condusă la sediul poliţiei, unde a fost sancţionată contravenţional cu amendă pentru refuzul legitimării, deranjarea liniştii şi ordinii publice, precum şi împiedicarea organelor abilitate de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori a altui organ de stat de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice, conform Legii nr. 61/1991", a informat IPJ Hunedoara.

Controalele privind respectarea normelor legale impuse în perioada stării de alertă au început din 3 iulie şi se desfăşoară sub autoritatea Instituţiei Prefectului.

Echipele sunt formate din poliţişti din cadrul IPJ Hunedoara, jandarmi, poliţişti locali, precum şi din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi de la Protecţia Consumatorului. Controalele se desfăşoară în zone aglomerate, centre comerciale, parcuri, pieţe, terase şi zone de agrement. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala

5 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”