Hunedoara: Cei doi copii decedați în avalanșa din Retezat vor fi aduși de pe munte duminică dimineața

Hunedoara: Cei doi copii decedați în avalanșa din Retezat vor fi aduși de pe munte duminică dimineața

Trupurile celor doi copii, de 13 și 14 ani, care au decedat sâmbătă după-amiază în avalanșa produsă în masivul Retezat, vor fi aduse la baza muntelui în cursul zilei de duminică de echipe ale Salvamont și Jandarmeriei Hunedoara, a informat Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică (CJCIP) Hunedoara.

Potrivit șefului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, cei doi minori decedați sunt cunoscuți pentru performanțe în domeniul ascensiunilor pe munte. Unul dintre ei era Dor Geta Popescu (14 ani), sora alpinistei Crina Coco Popescu, iar cea de-a doua victimă era Erik Gulacsi (13 ani).
"Din cauza condițiilor meteorologice, s-a luat decizia ca misiunea de recuperare a celor două victime rămase la locul producerii avalanșei să se reia în dimineața zilei de duminică, orele 6,00, cu echipe formate din reprezentanți ai Serviciului Județean Salvamont Hunedoara și Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara'', se precizează într-un comunicat remis AGERPRES.

Cele cinci persoane rănite în avalanșă vor fi coborâte de către echipele de salvatori către zona Cârnic, pentru a fi preluate de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.
Conform șefului Salvamont Hunedoara trei dintre răniți vor fi duși la spitalele din Hațeg și Hunedoara. Între răniți se află și tatăl alpinistei Crina Coco Popescu, acesta prezentând traumatisme ce impun internarea în spitalul din Hunedoara, a precizat Bodean.

Pe de altă parte, toți turiștii care se aflau în zona avalanșei din masivul Retezat au ajuns sâmbătă în siguranță la refugiul Gențiana, coordonați de către echipele de salvatori trimise în ajutorul lor. Avalanșa a avut loc în zona Șaua Bucurii — Poiana Pelegii, pe un traseu de vară. În urma fenomenului, doi copii au murit, iar cinci persoane au fost rănite.
Salvamontiștii din județul Hunedoara atrăgeau atenția, în urmă cu o zi, asupra pericolului "iminent" de producere a unor avalanșe în masivele Parâng și Retezat, din cauza stratului de zăpadă proaspătă care s-a așternut în ultimele zile și care măsoară aproape un metru la altitudini de peste 1.800 de metri și în zonele de creastă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut