Hunedoara: Cei doi mecanici din trenul marfar deraiat la Merișor erau încadrați cu forme legale

Hunedoara: Cei doi mecanici din trenul marfar deraiat la Merișor erau încadrați cu forme legale

Mecanicul de locomotivă și ajutorul său, care au decedat în accidentul feroviar produs sâmbătă după amiază între stațiile Bănița și Merișor, din județul Hunedoara, erau încadrați cu forme legale la o firmă privată din orașul Voluntari-Ilfov, relevă datele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara.

Specialiștii se vor pronunța asupra cauzelor care au determinat deraierea trenului de marfă , însă potrivit primelor informații, preluate sâmbătă de la locul accidentului, garnitura ar fi rămas fără frâne.

"Mecanicii au anunțat gara Merișor că au rămas fără frâne. Va trebui să aflăm care au fost cauzele pentru care trenul a rămas fără frâne. Trebuie să vedem dacă este vorba de o greșeală tehnică sau de o eroare umană'', a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

El a precizat că specialiștii ITM Hunedoara și ITM Timiș vor efectua ancheta pe linie de sănătate și securitate în muncă în cazul acestui accident.

La locul accidentului feroviar se intervine pentru degajarea vagoanelor deraiate, până luni dimineața reușindu-se finalizarea acțiunii pentru unul dintre acestea, a precizat maiorul Anemona Doda, de la Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică Hunedoara. Trenul de marfă care a deraiat sâmbătă după-amiază de pe linia ferată în zona Bănița-Merișor era format din 16 vagoane. Dintre acestea, 14 au deraiat, iar șase au căzut într-o râpă de la o înălțime de aproximativ zece metri.

În urma accidentului, mecanicul și ajutorul său, doi bărbați cu vârstele de 66 și respectiv 51 de ani, au decedat.

Agenția de Investigare Feroviară (AGIFER) va ancheta accidentul produs sâmbătă între stațiile Banița și Merișor, pe secția de circulație Petroșani — Simeria (Regionala Timișoara), a informat CFR SA.

De asemenea, Poliția a declanșat o anchetă în acest caz, fiind deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează