Hunedoara: Corpul de control al ministrului Energiei verifică activitatea economică a CEH

Hunedoara: Corpul de control al ministrului Energiei verifică activitatea economică a CEH

Corpul de control al ministrului Energiei se află în plină activitate la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) fiind verificate contractele, achiziţiile şi rezultatele economice ale companiei, a declarat joi administratorul special al societăţii, Cristian Roşu.

El a apreciat, într-o conferinţă de presă, că verificările sunt un "lucru bun", deoarece dacă au fost greşeli în administrarea companiei acestea pot fi evitate pe viitor.

"Se verifică activitatea CEH, contracte, achiziţii, tot ce a însemnat parte economică. Se analizează rezultatele economice pentru ultima perioadă, se verifică modalitatea de angajare şi promovare din ultima perioadă. Este bine să aflăm lucrurile acestea, este bine că se desfăşoară acest control, pentru că este normal şi firesc ca toată lumea să ştie ce a fost înainte în societate şi, dacă au fost greşeli, să nu le mai repetăm pe viitor", a spus Cristian Roşu, administratorul special al CEH.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a anunţat luni că a trimis Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia, pentru a verifica aprovizionarea cu cărbune, modul în care au fost respectate procedurile de achiziţii, dar şi motivele pentru care o parte din angajaţi nu şi-au primit salariile la timp.

Circa 200 de angajaţi ai Termocentralei Mintia au protestat spontan luni, nemulţumiţi de întârzierea la plata salariilor. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...