Hunedoara: Doi bărbaţi care au tulburat o slujbă la o mănăstire din Valea Jiului, cercetaţi de poliţişti

Hunedoara: Doi bărbaţi care au tulburat o slujbă la o mănăstire din Valea Jiului, cercetaţi de poliţişti

Doi bărbaţi din municipiul Petroşani sunt cercetaţi de poliţişti după ce au tulburat slujba religioasă care a avut loc, duminică, la Mănăstirea Jieţ, de pe raza oraşului Petrila, aceştia fiind evacuaţi din lăcaşul de cult de către enoriaşi, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Fapta a fost reclamată poliţiştilor din Petrila de către stareţa mănăstirii din Valea Jiului, care a relatat că bărbaţii ar fi avut divergenţe cu călugăriţele de acolo, iar oamenii care se aflau la slujbă au încercat să-i calmeze pe cei doi, cerându-le să facă linişte.

Bărbaţii au adresat însă injurii personalului mănăstirii, fapt care i-a determinat pe enoriaşi să-i scoată cu forţa din spaţiul acesteia.

Enoriaşii care au participat la slujbă nu au putut fi identificaţi, întrucât, până la sosirea echipajului de poliţie, aceştia au plecat de la faţa locului, iar călugării nu le cunoşteau identitatea.

"În cauză se vor efectua cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Ulterior, poliţiştii au fost sesizaţi de către medicii de la Spitalul de Urgenţă Petroşani cu privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au prezentat două persoane care au declarat că au fost victime ale unor agresiuni.

Cei doi au relatat faptul că ar fi fost agresaţi de către enoriaşii participanţi la slujba de la mănăstirea situată pe raza oraşului Petrila.

În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, a mai arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Totodată, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la circumstanţele în care a avut loc slujba religioasă, urmând să se stabilească dacă au fost încălcate prevederile legale privind săvârşirea acesteia în perioada instituirii stării de alertă. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Oana Popescu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale