Hunedoara: Doi tineri surprinşi de furtună în Retezat, găsiţi de salvamontişti şi jandarmii montani

Hunedoara: Doi tineri surprinşi de furtună în Retezat, găsiţi de salvamontişti şi jandarmii montani

Doi tineri care au fost surprinşi în Masivul Retezat de o ploaie puternică, însoţită de grindină şi ceaţă, au fost salvaţi de pe un traseu spre Lacul Ştevia de către echipele de salvamontişti şi jandarmi montani trimise în ajutorul lor, a informat vineri Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

Turiştii au cerut sprijin autorităţilor joi seara, prin numărul de urgenţă 112, după ce, din cauza vijeliei, nu au mai putut să se întoarcă în staţiunea Râuşor, de unde plecaseră în cursul zilei.În căutarea celor doi tineri au pornit jandarmii montani de la postul din localitatea Nucşoara şi Salvamont Hunedoara, care are o bază în Râuşor.

"Buna cooperare dintre jandarmii montani şi Salvamont a avut ca rezultat găsirea celor doi tineri, cu vârste de 20, respectiv 21 de ani, la aproximativ o oră de la începerea căutărilor", a menţionat IJJ Hunedoara.Tinerii au fost găsiţi de un salvamontist, ulterior tinerii şi salvatorul lor intersectându-se pe traseu cu echipajul de jandarmi montani.

Persoanele au fost coborâte de pe munte, în siguranţă, până în staţiunea Râuşor, fără să aibă nevoie de îngrijiri medicale. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa fotografiilor: Inspectoratul de Jandarmi Judetean "Decebal" Hunedoara/Facebook.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...