Hunedoara: Echipa de medici militari şi-a încheiat misiunea de conducere la Spitalul Judeţean Deva

Hunedoara: Echipa de medici militari şi-a încheiat misiunea de conducere la Spitalul Judeţean Deva

Echipa de medici militari care a condus Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, începând cu data de 8 aprilie, şi-a încheiat misiunea, urmând ca, de joi, unitatea medicală să fie coordonată de un manager şi un director medical numiţi în funcţii din rândurile medicilor civili, a informat Prefectura Hunedoara.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a apreciat, joi, că medicii militari şi-au încheiat "cu succes" misiunea de management medical şi operaţional al SJU Deva şi le-a transmis mulţumiri pentru "profesionalismul şi dedicarea" de care au dat dovadă.

Totodată, într-o scrisoare de mulţumire adresată ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, prefectul îşi arată consideraţia pentru eforturile pe care cei patru medici militari le-au depus pentru restabilirea funcţionării normale a SJU Deva.

"Vă transmitem, domnule ministru, respectul şi consideraţia noastră pentru eforturile pe care ofiţerii Ministerului Apărării Naţionale le-au depus pentru restabilirea funcţionalităţii normale a unităţii medicale hunedorene. Totodată, vă comunicăm că echipa militară de conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi-a exprimat aprecierea faţă de reacţia solidară a societăţii civile, iar noi suntem convinşi că profesionalismul şi deschiderea de care a dat dovadă au transmis încredere, speranţă şi siguranţă locuitorilor Devei şi ai judeţului Hunedoara", se arată în scrisoarea adresată ministrului Apărării Naţionale.

Echipa de medici militari care a condus SJU Deva timp de o lună a fost coordonată de lt. col. medic Vlase Constantin Marinel - manager, maior medic Ţambrea Bogdan Ion - director medical, lt.col. Ciopei Ioan-Cătălin - director administrativ şi lt.col. Vartolomei-Malenovschi Mihaiel-Sorin - ofiţer de stat major.

Începând de joi, SJU Deva este condus de dr. Bianca Glodean-Onescu, în calitate de manager interimar, şi de dr. Marius Blendea, numit în funcţia de director medical.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, în perioada deţinerii conducerii militare, echipa condusă de lt. col. Constantin Vlase a organizat activitatea medicală prin comasarea anumitor secţii şi regruparea acestora pe anumite paliere pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice şi a fluxului de pacienţi.

De asemenea, arată MApN, au fost constituite stocuri de materiale sanitare şi echipamente individuale de protecţie, iar distribuţia materialelor s-a făcut eşalonat către secţiile spitalului. Totodată, au fost reconfigurate spaţiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri şi a fost efectuată instruirea personalului pe linia echipării sau dezechipării materialelor de protecţie individuală.

Ministerul Apărării aminteşte că, la preluarea conducerii unităţii medicale, echipa managerială a dispus dezinfecţia terminală în spaţiile interioare şi exterioare ale spitalului din Deva şi configurarea circuitelor funcţionale. În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operaţional în data de 13 aprilie şi a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV -2.

Conform MApN, de la data ieşirii spitalului din carantină şi reluarea activităţii medicale specifice, nu au mai fost înregistrate cazuri de infectare în rândul personalului medical, iar începând cu 1 mai numărul pacienţilor vindecaţi şi externaţi a depăşit constant numărul celor internaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...