Hunedoara: Echipele de salvatori au ajuns în locul unde s-a produs avalanșa din Retezat

Hunedoara: Echipele de salvatori au ajuns în locul unde s-a produs avalanșa din Retezat

Echipele de salvamontiști și jandarmi montani au ajuns, duminică la prânz, în locul unde s-a produs avalanșa din Masivul Retezat, în urma căreia Erik Gulacsi și Dor Geta Popescu și-au pierdut viața și alte cinci persoane au fost rănite.

"Echipele de salvamontiști și jandarmi montani au ajuns la fața locului și au început procedurile de recuperare a victimelor. Cele două persoane decedate vor fi transportate în zona Cârnic. Trupurile vor duse la Serviciul de Medicină Legală Hunedoara", a declarat șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Acesta a estimat că va mai dura cel puțin cinci ore până când echipele formate din cei 18 salvamontiști și cinci jandarmi montani vor reuși să ajungă la Cârnic, unde sunt așteptați de mașinile ce vor prelua victimele.


Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a informat că acțiunea se desfășoară în condiții extrem de dificile, din cauza traseului montan accidentat, acoperit cu zăpadă afânată, dar și a vremii neprielnice. De altfel, pentru zona montană a fost emisă o atenționare meteo cu privire la intensificări ale vântului, care la rafală va atinge 75 — 80 km/h.
Doi adolescenți cu vârstele de 13 și 14 ani și-au pierdut viața , iar alte cinci persoane au fost rănite în urma avalanșei care s-a produs sâmbătă după amiază în zona Șaua Bucurii—Poiana Pelegii.

Salvamontiștii și jandarmii montani au avertizat, cu două zile înainte, asupra riscului iminent de avalanșă în masivele Retezat și Parâng, după ce la munte a nins, iar stratul de zăpadă depășea un metru la peste 1.800 de metri altitudine.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Digi duru” s-a înmuiat? / Andrew Tate a trimis primul e-mail din închisoare, în care se plânge de condiții: „Gândacii sunt singurii mei prieteni”

2 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

3 Un ciclon puternic lovește România: viscol și zăpadă de o jumătate de metru. Ce zone sunt afectate

4 Poveste de film / Un român care și-a sedus fosta cumnată cu 17 ani mai tânără a fost vânat prin Europa și ucis la Paris de socrul lui

5 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%