Hunedoara: Fostul primar al municipiului Deva, Petru Mărginean, a demisionat din PSD

Hunedoara: Fostul primar al municipiului Deva, Petru Mărginean, a demisionat din PSD

Fostul primar al municipiului Deva în perioada 2012-2016, Petru Mărginean, a anunţat marţi că a demisionat din Partidul Social Democrat (PSD), partid care l-a susţinut în alegerile parţiale pentru Primăria Deva din anul 2017, şi că s-a angrenat în reconstrucţia politică a Partidului Umanist din România (PUR), al cărui membru fondator este.

"Din punct de vedere politic, a sosit vremea să mulţumesc colegilor din PSD care au fost alături de mine, în ciuda momentelor tensionate. Nu este puţin lucru să fii membru al celui mai mare partid politic din România. Pentru mine a fost o experienţă interesantă. Am întâlnit în PSD prieteni vechi, am cunoscut şi oameni extraordinari. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere! În mod special, îi mulţumesc preşedintelui PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, care s-a dovedit un om responsabil şi integru. Închei prin a anunţa retragerea mea din PSD. Mulţumesc Organizaţiei PSD Deva şi le doresc să fie uniţi şi implicaţi şi pe mai departe în dezvoltarea oraşului", a menţionat Petru Mărginean într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Contactat telefonic, el a arătat că a decis să se implice în reconstrucţia organizatorică a PUR, partid care, de-a lungul anilor, l-a susţinut în cariera politică şi în ocuparea funcţiilor de subprefect al judeţului Hunedoara şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, dar şi de primar al municipiului Deva în mandatul 2012-2016.

"Datoria mea morală este să mă întorc în PUR şi să restartez partidul pentru ca în anul 2019 să avem deja rezultate bune în alegerile pentru Parlamentul European şi Preşedinţia României", a precizat, pentru AGERPRES, Petru Mărginean.

Potrivit acestuia, PUR deţine în judeţul Hunedoara peste 30 de organizaţii şi nuclee locale.

Petru Mărginean a fost primar al municipiului Deva în perioada 2012-2016, ultima oară fiind membru al PNL. El a demisionat din partid şi din Consiliul Local Deva după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat, în anul 2016. La alegerile parţiale pentru primar din anul 2017 a fost susţinut de PSD, după ce iniţial anunţase că va candida ca independent. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...