Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Hunedoara: Minerii de la Lupeni protestează în curtea Complexului Energetic Hunedoara din Petroșani

Minerii din schimbul doi de la Mina Lupeni au întrerupt lucrul și s-au adunat vineri în curtea sediului administrativ al Complexului Energetic Hunedoara, din Petroșani, în semn de protest față de decizia administratorului judiciar al companiei de a denunța unilateral contractul colectiv de muncă. 

Hunedoara: Veniturile angajaților CEH scad cu 20% fără contractul colectiv de muncă; sindicatul nu exclude proteste

Protestatarii susțin că prin anularea prevederilor din contractul colectiv de muncă vor pierde o parte din venituri, situație cu care nu pot fi de acord.

De altfel, președintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că veniturile angajaților CEH vor scădea cu aproximativ 20% prin faptul că nu mai sunt garantate de contractul colectiv de muncă.

'Denunțarea contractului colectiv de muncă demonstrează incapacitatea firmei de insolvență, care a fost desemnată, din punctul meu de vedere, abuziv de către judecătorul sindic, împotriva intereselor societății Complexul Energetic Hunedoara', a afirmat Nica.

El a precizat că organizația sindicală va ataca, în instanță, decizia luată de firma de insolvență, în condițiile în care starea de spirit a minerilor din Valea Jiului este una tensionată.

CEH numără circa 6.300 de salariați care lucrează la minele de cărbune Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni. Compania are datorii de peste 1,2 miliarde de lei și se află în procedură de insolvență din data de 7 ianuarie, conform unei hotărâri luate de Tribunalul Hunedoara.

CEH a contestat la Curtea de Apel Alba Iulia decizia instanței în sensul în care este nemulțumită de firma care a fost desemnată să se ocupe de procedura de insolvență.

O reacție similară a venit și din partea Sindicatului 'Muntele', reprezentantiv la nivelul CEH, care a apreciat că administratorul judiciar desemnat de judecătorul sindic nu are experiența necesară pentru gestionarea procedurii de insolvență la acest agent economic.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! L-au făcut „fetiță”? Dragnea și-a ras mustața!

2 BREAKING Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Special…

3 HOPA! Pesedista Dana Gârbovan trebuie să iasă din magistratură pentru a putea deveni cârpa penalilor! CCR a st…

4 Cine este Dana Gârbovan, nominalizată de infractorii din PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Gârbovan…

5 ALERTĂ / România, Polonia și țările baltice, declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Îm…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru