Hunedoara: Parchetul Militar Timișoara, sesizat în cazul agresării salvamontistei din stațiunea Straja

Hunedoara: Parchetul Militar Timișoara, sesizat în cazul agresării salvamontistei din stațiunea Straja

Jandarmul care s-a aflat în clubul din stațiunea Straja unde o salvamontistă a fost bătută de un bărbat din Lupeni va fi cercetat de Parchetul Militar Timișoara, la solicitarea Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

"Parchetul Militar a fost sesizat pentru a efectua cercetări în acest caz. Dacă există o faptă de natură penală, această instituție este competentă să o gestioneze. Jandarmeria Hunedoara este prima interesată să cunoască toate aspectele din acest caz, iar cercetările să fie soluționate de o instituție competentă în efectuarea unor astfel de verificări", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Nicolae Răducu.

După incidentul din stațiunea Straja, conducerea IJJ Hunedoara a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificărilor cu privire la comportamentul subofițerului aflat în local la momentul incidentului, chiar dacă acesta era în timpul liber. Subofițerului i s-a reproșat că nu a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului, după ce tânăra a fost lovită peste față de bărbatul din Lupeni.

"În data de 7 februarie 2016, comisia desemnată din cadrul unității a finalizat verificările, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara a sesizat Parchetul Militar Timișoara în vederea continuării cercetărilor în acest caz", se arată într-un comunicat al IJJ Hunedoara, remis luni AGERPRES.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Hunedoara, din primele verificări ale comisiei a rezultat că nu există o legătură sau o relație de prietenie între jandarm și agresorul tinerei salvamontiste.

"Din vizionarea imaginilor video aflate pe camerele de supraveghere a reieșit faptul că agresorul fetei a venit cu foarte puțin timp înainte de incident și s-a așezat la masa la care se afla jandarmul, fără să fie invitat. A intrat fără să fie invitat și s-a așezat la masa respectivă", a precizat Răducu.

Subofițerul are o vechime de peste 10 ani ca jandarm montan, iar în anul 2004 a participat la aplanarea unui scandal, în stațiunea Straja, atunci fiind rănit în zona gâtului cu un ciob de sticlă.

Jandarmul își va continua activitatea într-o altă structură a IJJ Hunedoara, până la finalizarea cercetărilor.

O tânără salvamontistă, de 21 de ani, a fost bătută într-un bar din stațiunea montană de un bărbat de 33 de ani, în timp ce se afla la o petrecere. Tânăra a fost transportată la spital, în stare de inconștiență, de un echipaj SMURD, iar duminică a revenit acasă.

Agresorul tinerei a fost reținut duminică de Poliția Lupeni și va fi prezentat în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani. Polițiștii au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de lovire și amenințare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Mai prost ca Dăncilă! Ciolacu, singurul premier al României pe care nu-l va primi nimeni de la vârful SUA! O fi luat și „gaura neagră” cu el?

2 VIDEO Fata asta are o mare problemă cu dezbrăcatul, e obsedată să fie cât mai goală...

3 VIDEO „Iubito, trezește-te, românii defilează cu HIMARS în fața ambasadei Rusiei”

4 Generalul Mujenko, fost șef al Armatei Ucrainei, interviu care dă de gândit la BBC

5 „Am făcut-o intenționat ... Nu am crezut că ar fi bine pentru copii”, a spus miliardarul care a trăit 70 de ani în aceeași casă