Hunedoara: Patru persoane implicate în incidentele cu poliţiştii, într-un cartier din municipiul Hunedoara, au fost reţinute

Hunedoara: Patru persoane implicate în incidentele cu poliţiştii, într-un cartier din municipiul Hunedoara, au fost reţinute

Patru persoane, ce au fost implicate în violenţele de stradă din municipiul Hunedoara , în urma cărora asupra echipajelor de poliţie s-a aruncat cu pietre şi obiecte contondente, au fost reţinute, duminică, de poliţişti şi vor fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"Patru dintre bărbaţii conduşi ieri (sâmbătă n.red.) la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara au fost reţinuţi preventiv. Aceştia urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Totodată, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei, însă ancheta referitoare la acest aspect este în desfăşurare.

"Ancheta va continua în acest caz, în vederea luării de măsuri legale faţă de toţi cei implicaţi. În urma analizării imaginilor video urmează a fi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea ordonanţelor militare faţă de toţi cei care nu şi-au justificat prezenţa la locul incidentului", a precizat Niţu.

Nouă persoane au fost conduse la audieri după ce poliţiştii au fost atacaţi cu pietre de mai multe persoane, sâmbătă după-amiaza, într-un cartier din municipiul Hunedoara, două maşini ale poliţiei fiind avariate de o parte dintre cei prezenţi în zonă.

Incidentul de la Hunedoara s-a produs după ce, în timpul unui raid efectuat de poliţişti, pe tema respectării ordonanţelor militare, un bărbat aflat sub influenţa alcoolului a devenit recalcitrant, iar mai mulţi locuitori din zonă s-au manifestat violent la adresa forţelor de ordine.

Pe imaginile distribuite pe reţelele de socializare se observă cum poliţiştilor li se adresează cuvinte jignitoare. De asemenea, un bărbat loveşte cu cotul în geamul unei maşini de poliţie care are oglinda laterală smulsă.

Pentru restabilirea calmului, în zonă au intervenit poliţişti, jandarmi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS). Toate persoanele din acea zonă s-au retras în locuinţe, sâmbătă seara, şi situaţia a revenit la normal.

Dispozitive de ordine publică, constituite din poliţişti şi jandarmi, sunt prezente, în continuare, duminică, în zonă, fără să mai fie constatate încălcării ale legii, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Rog fiți recunoscător că vă bag în seamă și rog nu vă sinucideți” / Cioroianu, schimb de replici suburban cu Marian Godină