Hunedoara: Percheziții la persoane bănuite de braconaj arheologic; în cauză este vizat și un agent de poliție

Hunedoara: Percheziții la persoane bănuite de braconaj arheologic; în cauză este vizat și un agent de poliție

Un număr de 11 percheziții se desfășoară, miercuri dimineață, la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj arheologic în zona sitului Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, precum și la sediile unor societăți comerciale deținute de către suspecți, a informat Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În cauză este implicat și un agent de poliție care ar fi sprijinit persoanele suspecte în desfășurarea activității ilicite, arată IGPR.

'La data de 15 martie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează 11 percheziții, pe raza județului Hunedoara, la persoane bănuite de braconaj arheologic, precum și la sediile și punctele de lucru ale societăților comerciale deținute de acestea', se arată într-un comunicat al IGPR, remis AGERPRES.

Potrivit polițiștilor, din probatoriul administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2013-2015, mai multe persoane din județul Hunedoara ar fi desfășurat activități de braconaj arheologic în Munții Orăștiei, zona cetății dacice Sarmizegetusa Regia.

'Cei în cauză nu ar fi respectat legislația în domeniu în sensul că ar fi utilizat detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic, fără o autorizare prealabilă. În activitatea ilicită, aceștia ar fi beneficiat de sprijinul unui agent de poliție, care nu ar fi respectat îndatoririle de serviciu', se precizează în comunicat.

În cauză vor fi puse în executare 15 mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție "Vlad Țepeș" a Jandarmeriei Române.

AGERPRES / (AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 VIDEO Dialog între un soldat rus și unul ucrainean: „Ascultă, termină-mă” / „Nu suntem ca voi, nenorociților!”

5 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați