Hunedoara: Plăţile compensatorii ale persoanelor disponibilizate din cadrul Complexului Energetic vor fi achitate pe 5 august

Hunedoara: Plăţile compensatorii ale persoanelor disponibilizate din cadrul Complexului Energetic vor fi achitate pe 5 august

Persoanele disponibilizate din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor primi plăţile compensatorii într-o singură tranşă pe data de 5 august, în acelaşi moment cu plata salariilor, a anunţat administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Din cadrul Complexului vor fi concediaţi colectiv 1.477 de angajaţi, iar fiecare dintre aceştia va beneficia de o sumă compensatorie în valoare de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitată cu 10%.

"Banii vor fi viraţi pe carduri, într-o singură tranşă, în acelaşi moment cu plata salariilor. Pe 20 iulie, din veniturile Complexului, se virează salariile", a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, administratorul special al CEH.

În ceea ce priveşte persoanele ce vor fi disponibilizate colectiv, acestea se află deja în perioada de preaviz. Pentru salariaţii din minerit, preavizul se va încheia pe 23 iulie, în timp ce pentru energeticieni ultima zi de lucru va fi 26 iulie.

Administratorul special a menţionat că după data de 27 iulie la Ministerul Energiei se vor purta noi discuţii referitoare la programul de reorganizare al CEH şi înfiinţarea noului complex energetic din Valea Jiului.

Un număr de 1.477 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor fi disponibilizaţi. Dintre aceştia, 700 de salariaţi sunt angajaţi ai Termocentralei Mintia, ceea ce înseamnă că aproape tot personalul va fi disponibilizat. Diferenţa de 777 de angajaţi disponibilizaţi de la CEH şi-au desfăşurat activitatea în exploatări miniere din Valea Jiului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria