Hunedoara: Prefectul a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului Devei

Hunedoara: Prefectul a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului primarului Devei

Prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, a semnat, marți, ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar al municipiului Deva, deținut de Mircia Muntean, după ce acesta a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la șase ani de închisoare cu executare.

În imagine: Fabius Kiszely, prefectul județului Hunedoara

"Am primit comunicarea și toate documentele necesare de la Înalta Curte de Casație și Justiție. De asemenea, am primit referatul de Unitatea Administrativ Teritorială Deva, fundamentat pe sentința definitivă a ÎCCJ. Am semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar în cazul lui Mircia Muntean. El va intra în vigoare imediat ce va ajunge la Primăria Deva", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Hunedoara.

În urma deciziei Consiliului Local Deva, atribuțiunile primarului vor fi reluate de către unul dintre viceprimarii Răzvan Mareș (PSRO) sau Ovidiu Moș (PSD), decizia aparținând consilierilor locali.

În Consiliul Local Deva, PSRO și PSD au câte 6 mandate de consilieri locali, PNL — 5, ALDE și UDMR — câte 2.

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase ani închisoare cu executare , într-un dosar în care este acuzat de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.

Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul declarat de Mircia Muntean și a menținut sentința dată de instanța de fond în iunie 2016.

Inițial, Mircia Muntean a fost condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Ulterior, în iunie 2016, el a primit, într-un alt dosar, tot la ÎCCJ, doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Cele două pedepse au fost contopite, iar Mircia Muntean va executa 6 ani închisoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...