Hunedoara: Prefectul și administratorul special al CEH la Mina Lonea; nou director la CEH

Hunedoara: Prefectul și administratorul special al CEH la Mina Lonea; nou director la CEH

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Dan Agrișan, și prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, s-au deplasat marți după amiază la Mina Lonea și apoi vor merge la Mina Vulcan, pentru a le prezenta minerilor soluțiile propuse în vederea deblocării situației tensionate din Valea Jiului, unde peste 450 de ortaci de la cele două exploatări de cărbune s-au blocat în subteran. 

*UPDATE Hunedoara: Peste 430 de mineri continuă să fie blocați în subteran; sindicaliștii cer implicarea guvernului

'Mineritul va fi susținut. Acum urmează ca la nivel național să vedem modalitățile prin care vom reuși să păstrăm cât mai mult din această activitate viabilă', a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Prefectul a mai spus că în cursul zilei de marți directorul general al CEH, Viorel Stancu, a demisionat, conducerea CEH fiind preluată de Cosmin Chiuzan, până acum directorul Minei Vulcan.

Potrivit prefectului de Hunedoara, situația CEH este una complexă în contextul în care solicitările minerilor țin de păstrarea a cât mai multe locuri de muncă, dar și de asigurarea unei protecții sociale pentru cei care vor fi nevoiți să plece din sistem.

Dacă se va ajunge la o înțelegere, o comisie formată din reprezentanți ai administrației CEH, ai sindicatelor, dar și ai Prefecturii și Consiliului Județean Hunedoara va prezenta un proiect ministrului Energiei și premierului, cu măsuri referitoare la CEH.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu