Hunedoara: Primii cinci pacienţi din SJU Deva, declaraţi vindecaţi de Covid-19 şi externaţi

Hunedoara: Primii cinci pacienţi din SJU Deva, declaraţi vindecaţi de Covid-19 şi externaţi

Primii cinci pacienţi care au fost internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au fost declaraţi vindecaţi de Covid-19 şi au fost externaţi, cu respectarea normelor în vigoare, între ei numărându-se şi un medic.

"Cinci pacienţi internaţi la secţia de Boli Infecţioase a SJU Deva s-au vindecat de Covid-19. Mai sunt şi alţi pacienţi care aşteaptă rezultatele testelor", a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În urma vindecării celor cinci pacienţi, în SJU Deva mai sunt internate 80 de persoane bolnave de Covid-19.

SJU Deva este condus de o echipă formată din trei medici militari, aceştia fiind instalaţi pe funcţii în cursul zilei de miercuri de către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prezent la Deva.

SJU Deva a fost desemnat "spital COVID", adică unitate medicală în care sunt tratate cazurile de infecţie cu noul coronavirus.

Conform datelor Prefecturii Hunedoara, de la începutul monitorizării în judeţ au fost confirmate, până joi, 212 cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Dintre acestea, 30 s-au vindecat şi s-au externat din spitalele din ţară unde au fost tratate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990