Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Hunedoara: Protest spontan al minerilor de la Vulcan și Lonea; ei cer primă de Crăciun și tichete de masă

Minerii din schimbul doi de la exploatările Lonea și Vulcan, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), au refuzat să intre joi, timp o oră, în subteran, ei solicitând acordarea tichetelor de masă și a primelor de Crăciun.

'Minerii au refuzat să intre în subteran pentru că nu s-a respectat contractul colectiv de muncă în ceea ce privește primele de Crăciun și tichetele de masă. În urma dialogului purtat cu directorul adjunct Petre Nica s-a convenit să ne desfășurăm activitatea normal, până luni, când vom cunoaște și ceea ce s-a decis referitor la intrarea CEH în insolvență', a declarat, pentru AGERPRES, președintele executiv al Sindicatului 'Muntele', Darius Câmpeanu.

El a explicat că tichetele de masă au întârziat, iar în ceea ce privește prima de Crăciun, contractul colectiv de muncă prevede ca valoarea acesteia să fie stabilită în urma negocierilor dintre administrație și sindicat, ceea ce încă nu s-a întâmplat.

Secretarul executiv al Sindicatului 'Muntele', Ioan Ciubotaru, a menționat că minerii sunt nemulțumiți de lipsa materialelor și a echipamentelor de protecție, dar și a personalului calificat care să lucreze în mină.

'Oamenii reclamă că nu li se asigură materialele necesare pentru a-și putea desfășura activitatea în subteran. Nu mai avem plasă de sârmă, lemn pentru susținere. Nici măcar echipament de protecție nu mai avem. Oamenii n-au nicio vină că am ajuns în situația asta. De patru ani cerem o strategie energetică din care să facă parte termocentralele și minele de huilă și nici acum nu s-a finalizat', a arătat Ciubotaru.

Liderii sindicali de la Lonea și Vulcan se vor întâlni luni cu administrația CEH pentru a lua la cunoștință ultimele informații referitoare la situația companiei, urmând ca aspectele discutate să fie prezentate minerilor marți, în sălile de apel, a mai spus liderul sindical.

CEH a solicitat intrarea în insolvență pentru a treia oară și așteaptă o decizie a Tribunalului Hunedoara cu privire la această cerere, cel mai probabil, luni, 19 decembrie, când pe rolul instanței au fost programate două cauze cu acest subiect.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

3 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

4 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

5 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing