Hunedoara: Rangerii Parcului Naţional Retezat au refăcut scările de acces spre Cascada Lolaia

Hunedoara: Rangerii Parcului Naţional Retezat au refăcut scările de acces spre Cascada Lolaia

Rangerii Parcului Naţional Retezat (PNR) au refăcut scările de acces şi balustradele din lemn spre Cascada Lolaia, unul dintre locurile de mare atracţie pentru turiştii care vizitează Retezatul, a informat miercuri administraţia parcului natural.

"Legenda spune că demult tare, la un sfârşit de vară, o frumoasă ciobăniţă, cu numele Lolaia, cobora cu oile din Retezat spre sătucul ei, Nucşoara. Dintr-odată, parcă venită de nicăieri, o arătare uriaşă şi înfricoşătoare s-a abătut asupra turmei şi, cu mare lăcomie, a mâncat toate oile. Pe loc, de frică, cosiţele aurii ale fetei au albit, iar ea s-a aruncat în valea de lângă drum. În locul unde s-a aruncat, s-a făcut o gaură adâncă în stâncă, iar apa pârâului a format o cascadă. Şi acum, la cascada Lolaia, se văd cele două cosiţe despletite ale fetei, curgând ca două şuvoaie argintii", a notat Administraţia Parcului Naţional Retezat, pe pagina sa de Facebook.

Cascada Lolaia este situată în partea nordică a Munţilor Retezat, la 1.050 metri altitudine, în Valea Nucşoara. Cu o înălţime de aproape 15 metri, cascada nu poate fi văzută din drum, dar poate fi reperată datorită zgomotului pe care îl produce apa ce cade peste stânci. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii suferă o pierdere importantă! Rușii l-au ucis pe Ivan „Brest” Marciuk

2 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

3 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

4 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

5 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer