Hunedoara: Şase persoane au fost monitorizate medical după ce au revenit din China; nu au fost constatate probleme

Hunedoara: Şase persoane au fost monitorizate medical după ce au revenit din China; nu au fost constatate probleme

Şase persoane din judeţul Hunedoara, au fost monitorizate medical în ultima perioadă de autorităţi, după ce au revenit în România din China, ţară în care s-au aflat în zona de risc la contaminare cu coronavirusul COVID 19, fără ca în cazul acestora să fie semnalate probleme de sănătate.

Toate persoanele monitorizate sunt din Deva, iar pentru patru dintre ele perioada de monitorizare s-a încheiat duminică.

"Patru dintre aceste persoane vor ieşi duminică din perioada de monitorizare, iar două vor mai rămâne până la expirarea timpului prevăzut de metodologia stabilită pentru astfel de situaţii. Niciuna dintre cele şase persoane nu pune probleme medicale", a declarat duminică, pentru AGERPRES, medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Unităţile sanitare au fost anunţate de faptul că aceste persoane au revenit în ţară după ce s-au aflat în zona de risc.

O femeie de 56 de ani, din Deva, a fost transportată duminică dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, după ce medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Deva au apreciat că pacienta ar fi putut contracta coronavirusul COVID 19, în timpul unui concediu petrecut în Thailanda.

În urma consultului de specialitate, boala a fost infirmată duminică de către medicii spitalului din Timişoara, care au stabilit că acest caz nu se încadrează în definiţia de "infecţie cu coronavirus", a precizat Prefectura Hunedoara, într-un comunicat de presă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

4 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

5 Așa o fi?