Hunedoara: SEWS-România anunţă închiderea punctelor de lucru din Haţeg şi Orăştie; 640 de angajaţi vor fi concediaţi

Hunedoara: SEWS-România anunţă închiderea punctelor de lucru din Haţeg şi Orăştie; 640 de angajaţi vor fi concediaţi

Producătorul de cablaje pentru industria auto SEWS-România va începe un proces de concediere colectivă ce va avea ca rezultat închiderea punctelor de lucru din oraşele Haţeg şi Orăştie, precum şi restructurarea activităţilor suport, măsurile urmând să afecteze aproximativ 640 de angajaţi, se arată într-un comunicat al societăţii, transmis joi AGERPRES.

"Motivul principal al acestei decizii este creşterea costurilor de producţie directe şi indirecte, rezultând în scăderea competitivităţii, precum şi criza actuală din industria auto, în contextul pandemiei COVID-19. Procesul de restructurare se desfăşoară în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, iar cei aproximativ 640 de angajaţi care vor fi concediaţi vor beneficia de plăţi compensatorii conform prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de societate", se precizează în documentul citat.

Compania asigură angajaţii că va lua toate măsurile posibile pentru reducerea numărului personalului afectat şi găsirea de alternative pentru minimizarea efectelor procesului de restructurare.

SC SEWS-România SRL, cu sediul în Deva, este parte a grupului Sumitomo Electric Wiring System Europe LTD.

În România, Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) şi-a început investiţiile în anul 2000, odată cu construcţia fabricii de cablaje de la Deva. Fabrica din Orăştie a fost deschisă în anul 2004, iar punctul de lucru din Haţeg, în anul 2008. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!