Hunedoara: Spitalele din judeţ nu mai au locuri la ATI

Hunedoara: Spitalele din judeţ nu mai au locuri la ATI

Toate locurile din secţiile ATI ale spitalelor din judeţ sunt ocupate de pacienţii COVID-19 aflaţi într-un stadiu grav al bolii, relevă datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

"Nu mai sunt locuri la secţiile de ATI. Locurile care se eliberează se ocupă imediat de către un alt pacient care este în aşteptarea unui pat la ATI. Nu rămân libere nici măcar o oră", a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Delia Băda.


În secţiile ATI din judeţul Hunedoara sunt organizate 21 de paturi în secţiile ATI. Dintre acestea, nouă locuri sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, şapte paturi sunt prevăzute la Spitalul Municipal din Hunedoara, trei - la Spitalul Orăşenesc din Haţeg şi două paturi - la secţia ATI a Spitalului Municipal din Lupeni.

În judeţul Hunedoara erau active, vineri, 20 de focare de COVID-19, în care 333 de persoane confirmate pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 48 sunt angajaţi ai Spitalului Municipal din Hunedoara, de la secţiile de Cronici, UPU, Interne şi ATI. De asemenea, 49 de persoane au fost testate pozitiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi trei - la spitalul din Orăştie.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţul Hunedoara a fost calculată la o valoare de 3,18 la o mie de locuitori. În ultimele 14 zile au fost consemnate 2.812 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 364 au fost internate şi 1.090 s-au aflat în izolare. AGERPRES/(A, AS - autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!