Hunedoara: Trei dintre persoanele infectate cu virusul COVID sunt cadre medicale la spitalul din Petroşani

Hunedoara: Trei dintre persoanele infectate cu virusul COVID sunt cadre medicale la spitalul din Petroşani

Trei dintre cele şase persoane din judeţul Hunedoara care au fost confirmate joi ca fiind infectate cu virusul COVID-19 sunt cadre medicale ale Spitalului de Urgenţă din Petroşani, care au luat contact cu femeia de 26 de ani, din Valea Jiului, ce nu a respectat regimul de izolare la domiciliu la sosirea din Italia şi s-a internat în unitatea sanitară pentru o durere lombară, a informat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică (CJCIP) Hunedoara.

Celelalte trei persoane depistate pozitiv sunt pacienţi ai spitalului, fiind vorba de trei femei, cu vârstele de 52, 58 şi 74 de ani, toate cazurile fiind izolate la domiciliu.

În cazul cadrelor medicale, două au vârsta de 45 de ani, iar una, de 53 de ani.

Toate cele şase femei fac parte dintre cele 64 de persoane care au fost testate joi în cadrul anchetei epidemiologice legată de spitalul din Petroşani.

Cazurile confirmate joi cu infecţie cu COVID-19 vor fi transportate, în cursul nopţii de joi spre vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara cu o autospecială de transport victime multiple a ISU Hunedoara şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara.

Femeia de 26 de ani confirmată cu COVID-19, în data de 10 martie, este în stare stabilă internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

"De la sosirea în ţară, din Italia (zona Veneto), în data de 1 martie 2020 a fost informată, atât la graniţă, cât şi de către ofiţerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic şi nu a relatat prezenţa niciunui semn sau simptom de infecţie acută respiratorie sau pentru o altă afecţiune", se arată într-un comunicat al CJCIP Hunedoara, remis AGERPRES.

Conform sursei, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a fost informată în data de 6 martie de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare atât de către conducerea unităţii sanitare, cât şi de către reprezentanţii IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare.

Femeia a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia şi a apelat la servicii medicale fără a declara faptul că este izolată.

Ea a fost sancţionată contravenţional cu 10.000 de lei şi i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă potrivit articolului 352 din Codul Penal.

Până joi seara, în judeţul Hunedoara se aflau 135 persoane izolate la domiciliu şi 22 în carantină. Datele statistice mai arată că în judeţul Hunedoara au fost consemnate, până joi seara, zece cazuri de infecţie cu COVID-19, dintre care o persoană se află în judeţul Arad.

Două persoane din Deva care nu au respectat condiţiile de izolare au fost sancţionate contravenţional cu amendă de câte 20.000 de lei şi o alta, femeia din Petroşani, cu 10.000 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...