Hunedoara: Un bărbat de 56 de ani, din Petroşani - primul deces din cauza gripei

Deva, 31 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 56 de ani, internat în spitalul din Petroşani, a murit din cauza gripei, acesta fiind primul caz de deces consemnat în judeţul Hunedoara de la începutul sezonului rece, a informat joi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

"Din păcate, a fost înregistrat un prim caz de deces. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, internat în Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde a primit tratament antiviral. Bărbatul a fost vaccinat împotriva gripei şi a prezentat şi alte afecţiuni, el suferind o intervenţie chirurgicală înainte de apariţia bolii", a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În judeţul Hunedoara mai sunt confirmate şapte cazuri de gripă, cu analize de laborator, între care se numără şi un copil de 8 ani, suferind de diabet şi internat în Clinica de pediatrie din Timişoara.

Ceilalţi şase bolnavi au vârste cuprinse între 28 şi 79 de ani şi nu au fost vaccinaţi împotriva gripei. Pacienţii sunt internaţi în spitalele din Deva şi Hunedoara.

Pentru alte 10 persoane, analizele de laborator nu au confirmat diagnosticul de gripă.

Conform ultimelor date statistice ale DSP Hunedoara, în săptămâna 21-27 ianuarie pe teritoriul judeţului au fost consemnate 1.617 cazuri de infecţii acute respiratorii, dintre care 557 sunt bolnavi de pneumonie, 205 sunt internate, iar 12 sunt persoane suspecte de gripă.

Comparativ cu săptămâna precedentă, se constată o creştere cu 32% a numărului de infecţii acute respiratorii şi cu 22% a bolnavilor de pneumonie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade