Hunedoara: Un bărbat de 56 de ani, din Petroşani - primul deces din cauza gripei

Deva, 31 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 56 de ani, internat în spitalul din Petroşani, a murit din cauza gripei, acesta fiind primul caz de deces consemnat în judeţul Hunedoara de la începutul sezonului rece, a informat joi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

"Din păcate, a fost înregistrat un prim caz de deces. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, internat în Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde a primit tratament antiviral. Bărbatul a fost vaccinat împotriva gripei şi a prezentat şi alte afecţiuni, el suferind o intervenţie chirurgicală înainte de apariţia bolii", a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În judeţul Hunedoara mai sunt confirmate şapte cazuri de gripă, cu analize de laborator, între care se numără şi un copil de 8 ani, suferind de diabet şi internat în Clinica de pediatrie din Timişoara.

Ceilalţi şase bolnavi au vârste cuprinse între 28 şi 79 de ani şi nu au fost vaccinaţi împotriva gripei. Pacienţii sunt internaţi în spitalele din Deva şi Hunedoara.

Pentru alte 10 persoane, analizele de laborator nu au confirmat diagnosticul de gripă.

Conform ultimelor date statistice ale DSP Hunedoara, în săptămâna 21-27 ianuarie pe teritoriul judeţului au fost consemnate 1.617 cazuri de infecţii acute respiratorii, dintre care 557 sunt bolnavi de pneumonie, 205 sunt internate, iar 12 sunt persoane suspecte de gripă.

Comparativ cu săptămâna precedentă, se constată o creştere cu 32% a numărului de infecţii acute respiratorii şi cu 22% a bolnavilor de pneumonie. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, cea care-i conduce pe „anticovizi” la ambasada Rusiei este țiitoarea lui Voican Voiculescu

2 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

3 PSD stă pe o bombă care ticăie / Ultimele măsurători indică un uriaș val de indignare la adresa fostului PCR

4 Rareș Bogdan dă cu parul: PSD este inamicul nr.1 al României / Discriminăm 99% din populație pentru a proteja re…

5 Secretarul general al PNL Olt a ajuns la spital, cu mari probleme de respirație, la două zile după ce a refuza…