Hunedoara: Un bărbat suferind de COVID-19, care aştepta de mai multe zile un loc liber la ATI, a decedat

Hunedoara: Un bărbat suferind de COVID-19, care aştepta de mai multe zile un loc liber la ATI, a decedat

Un bărbat de 67 de ani, din oraşul Geoagiu, diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu zece zile şi pentru care familia sa a făcut un apel public pentru găsirea unui loc liber la ATI, a decedat joi în spitalul din Deva, potrivit unui anunţ postat de fiica lui pe pagina personală de Facebook.

Bărbatul aştepta un loc liber la o secţie ATI de mai multe zile, iar familia a încercat să-l ajute sunând la mai multe spitale din ţară, în speranţa că se va găsi disponibil un pat de terapie intensivă cu dotările necesare.

Toma Avrigean a fost confirmat pozitiv la infecţia cu noul coronavirus, la începutul lunii noiembrie. După ce starea sa de sănătate s-a degradat, bărbatul a fost internat la spitalul din Orăştie, iar de acolo a scris pe contul său de Facebook un mesaj prin care îi ruga pe oameni să se protejeze şi să respecte regulile impuse de autorităţi.

"Vă asigur că e groaznic: febră, cefalee, dureri abdominale, dureri musculare, capacitate respiratorie redusă, lipsa poftei de mâncare, insomnie, plus carantină de 14 zile. Purtaţi masca, dezinfectaţi-vă, păstraţi distanţă, evitaţi spaţiile aglomerate. Fac acest avertisment din prietenie. Nu ignoraţi virusul, el există şi nu vă doresc să suferiţi. Dumnezeu să ne binecuvânteze!", scria, pe Facebook, bărbatul.

Potrivit fiicei sale, bolnavul a fost transferat miercuri la spitalul din Deva, unde a decedat în cursul zilei de joi.

Într-un mesaj în care anunţă moartea tatălui său, tânăra promite că va face tot posibilul pentru a-i ajuta pe alţi oameni aflaţi în situaţia în care s-a aflat părintele ei.

"Tata, îţi promit că mă voi informa şi voi face tot posibilul să îi ajut pe alţii care sunt în aceeaşi situaţie în care ai fost şi tu! Dacă pe tine nu te-am putut ajuta, mai există o speranţă pentru alţii", a notat pe contul său de Facebook, Alexandra Avrigean.

Judeţul Hunedoara a înregistrat joi un record în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri de COVID-19, într-o singură zi, cu 412 cazuri de infecţie cu noul coronavirus, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. Rata de incidenţă la nivelul judeţului a cazurilor de COVID-19, cumulate în ultimele 14 zile, a ajuns la 2,86% la o mie de locuitori.

De la debutul pandemiei, în judeţul Hunedoara s-au îmbolnăvit de COVID-19 un număr de 6.140 de persoane. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale