Hunedoara: Un fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar de luare de mită

Hunedoara: Un fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar de luare de mită

Un fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Ioan Tiberiu Balint, şi-a recunoscut vinovăţia într-un dosar în care era anchetat de procurorii DNA Alba Iulia pentru luare de mită, cazul fiind înaintat Tribunalului Hunedoara, a informat luni DNA - Serviciul teritorial Alba Iulia.

În acelaşi dosar a mai fost anchetată o firmă în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită, şi în acest caz fiind încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

"În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: inculpatul Balint Tiberiu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins, în cursul lunii octombrie 2013, de la un om de afaceri, suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de execuţie lucrări încheiat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, în condiţiile în care inculpatul nu avea vreo dispoziţie de delegare emisă în acest sens. Ulterior, în perioada noiembrie 2013 - mai 2014, după semnarea actului adiţional, inculpatul Balint Tiberiu Ioan ar fi primit prin intermediul SC City Park Solution SRL (pe care o administra în fapt), în mai multe tranşe, suma totală de 510.000 lei ce reprezenta costul unor presupuse servicii de consultanţă de care ar fi beneficiat omul de afaceri", se precizează într-un comunicat al DNA Alba Iulia, remis AGERPRES.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 510.000 lei, virată de Tiberiu Ioan Balint în contul bancar al Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Procurorii DNA mai arată că "în prezenţa apărătorilor aleşi, inculpaţii au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv: 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni şi interzicerea unor drepturi, amendă în sumă de 7.500 lei şi interzicerea de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o durată de un an".

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Hunedoara.

Tiberiu Ioan Balint a fost vicepreşedinte al CJ Hunedoara în perioada iulie 2012-decembrie 2014, fiind ales pe listele PNL. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...