Hunedoara: Un poliţist din Brad a cucerit vârful Island Peak, din Munţii Himalaya

Hunedoara: Un poliţist din Brad a cucerit vârful Island Peak, din Munţii Himalaya

Un poliţist din municipiul Brad a reuşit să cucerească vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya, apreciat ca unul dintre "vârfurile tehnice" din acest masiv, comparabile cu Everestul, performanţa alpinistului Radu Pavel finalizându-se la capătul unei ascensiuni dificile, care a durat şase ore şi jumătate.

Radu Pavel a început urcuşul spre vârful Island Peak marţi dimineaţa şi a fost nevoie să traverseze mai multe pasaje peste crevase şi să se folosească de coardă pentru a ajunge până pe culme.

"Ascensiunea a fost deosebit de dificilă, a început la ora 00,45, şi la ora 07,15 Radu Pavel a atins vârful, după multe urcări pe coardă şi pasaje delicate peste crevase. Temperatura la începutul ascensiunii a fost de minus 25 grade Celsius, fără să treacă de 0 grade pe parcursul ascensiunii'', a scris miercuri, pe pagina sa de socializare, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, aflat în legătură permanentă cu alpinistul.

Pe parcursul expediţiei până la Tabăra de Bază Everest, Radu Pavel a fost însoţit de Alexandru Todor, poliţist local în municipiul Brad.

Cei doi alpinişti au reuşit, sâmbătă, să cucerească un prim obiectiv, vârful Kallapatar (5.643 m). Urcuşul pe vârful Kallapatar a avut loc pe o temperatură de minus 10 grade Celsius, cei doi tineri apreciind că au avut parte de o vedere minunată spre Everest, care se afla la 4 km de ei.

Expediţia echipei din Brad a început pe 28 septembrie şi a fost programată să dureze 20 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /