Hunedoara: Zece persoane au fost reţinute în dosarul furtului celor 300 de tone de cărbune

Hunedoara: Zece persoane au fost reţinute în dosarul furtului celor 300 de tone de cărbune

Zece persoane din judeţul Hunedoara au fost reţinute într-un dosar în care sunt acuzate că au furat 300 de tone de cărbune provenit de la minele din Valea Jiului şi transportat pe calea ferată la termocentrala Mintia, suspecţii urmând să fie prezentaţi vineri în faţa magistraţilor, fiind învinuiţi de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

"Poliţiştii au stabilit că unii dintre cei vizaţi de ancheta penală au sustras minereu de cărbune din trenurile care aprovizionează termocentrala Mintia, iar ceilalţi gestionau transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Ancheta efectuată de poliţiştii de la Transporturi Feroviare (TF) a arătat că transportul cărbunelui furat se făcea chiar şi cu maşini de mare tonaj, care puteau ajunge până la 7,5 tone. Cărbunele se vindea unor persoane fizice sau firme cu un preţ de aproximativ 500 de lei pe tonă.

În urma unor percheziţii efectuate, joi, la 15 adrese din judeţul Hunedoara, poliţiştii TF au adus la audieri 15 persoane, în paralel fiind recuperate 150 de tone de cărbune şi 18.000 de lei.

După audieri, nouă persoane din Petroşani, cu vârstele cuprinse între 27 şi 63 de ani, şi un suspect din comuna Baru, de 31 ani, au fost reţinute pentru 24 de ore.

Acţiunea poliţiştilor a fost susţinută de IPJ Hunedoara şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara şi Jandarmeriei Hunedoara. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!