Hunedoara: Zece persoane au fost reţinute în dosarul furtului celor 300 de tone de cărbune

Hunedoara: Zece persoane au fost reţinute în dosarul furtului celor 300 de tone de cărbune

Zece persoane din judeţul Hunedoara au fost reţinute într-un dosar în care sunt acuzate că au furat 300 de tone de cărbune provenit de la minele din Valea Jiului şi transportat pe calea ferată la termocentrala Mintia, suspecţii urmând să fie prezentaţi vineri în faţa magistraţilor, fiind învinuiţi de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

"Poliţiştii au stabilit că unii dintre cei vizaţi de ancheta penală au sustras minereu de cărbune din trenurile care aprovizionează termocentrala Mintia, iar ceilalţi gestionau transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Ancheta efectuată de poliţiştii de la Transporturi Feroviare (TF) a arătat că transportul cărbunelui furat se făcea chiar şi cu maşini de mare tonaj, care puteau ajunge până la 7,5 tone. Cărbunele se vindea unor persoane fizice sau firme cu un preţ de aproximativ 500 de lei pe tonă.

În urma unor percheziţii efectuate, joi, la 15 adrese din judeţul Hunedoara, poliţiştii TF au adus la audieri 15 persoane, în paralel fiind recuperate 150 de tone de cărbune şi 18.000 de lei.

După audieri, nouă persoane din Petroşani, cu vârstele cuprinse între 27 şi 63 de ani, şi un suspect din comuna Baru, de 31 ani, au fost reţinute pentru 24 de ore.

Acţiunea poliţiştilor a fost susţinută de IPJ Hunedoara şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara şi Jandarmeriei Hunedoara. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro