Huțucă, despre impozitul progresiv: Introducerea amatoristică a unei astfel de mutări produce monștri - evaziune fiscală, economie neagră și șomaj

Huțucă, despre impozitul progresiv: Introducerea amatoristică a unei astfel de mutări produce monștri - evaziune fiscală, economie neagră și șomaj

Președintele Comisiei din Camera Deputaților a declarat că discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă e inserată artificial pe agenda publică. Potrivit șefului PNL Constanța, prioritatea e structurarea corectă a aparatului fiscal și redesenarea aparatului bugetar.

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de buget din Camera Deputaților FOTO Facebook B.Huțucă

Trebuie să fim atenți și circumspecți la orice mișcare fiscală care promite schimbarea sistemului de impozitare a veniturilor, pentru că introducerea amatoristică a unei astfel de mutări poate produce monștrii. Evaziune fiscală, distrugerea unor afaceri mici și mijlocii, muncă la negru sau la gri, explozie a prețurilor”, a declarat Bogdan Huțucă, președintele Comisiei pentru buget-finanțe din Camera Deputaților.

„Am avut discuții interminabile în coaliție despre calea de urmat la nivel de regim fiscal, pentru că problema de fond este una de credibilitate, deficit și inflație. Să redeschidem acum acest subiect este inoportun, cel puțin fără o bază tehnică solidă”, a continuat liderul PNL Constanța.

Poziția PNL a fost și rămâne pentru o cotă unică. Este singura măsură care a scos la suprafață economia neagră și gri. Singura măsură care a adus investitori istorici în România. Singura măsură fiscală care oferă predictibilitate și siguranță în același timp. Este o măsură care a creat și consolidat clasa de mijloc din România. De ce să riscăm risipirea întregului avans economic pe care l-am obținut, prin încurajarea economiei paralele?”, arată Bogdan Huțucă.

Reacția vine după ce din rândul PSD începe din nou să fie avansată ideea schimbării modalității de impozitare, trecându-se de la cota unica la cea progresivă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat