Hyperloop: Un tunel construit sub Los Angeles, demarat de Elon Musk prin The Boring Company

Hyperloop: Un tunel construit sub Los Angeles, demarat de Elon Musk prin The Boring Company

Elon Musk, un pionier în domeniul tehnologiei, a publicat duminică pe contul lui de pe rețeaua de socializare Instagram o fotografie care prezintă în premieră imagini cu un tunel ce a început să fie construit sub orașul Los Angeles de muncitorii de la The Boring Company, în cadrul proiectului de transport rapid Hyperloop. Imaginea este însoțită de titlul "The Boring Company tunnel under LA", a anunțat luni agenția de presă chineză Xinhua.

Sursa foto: Elon Musk / Instagram

Fotografia dezvăluie faptul că noul tunel deține deja pereți consolidați, cabluri, un tub superior de mari dimensiuni și sistem de iluminare. Proiectul Hyperloop evidențiază modul în care implicarea lui Elon Musk în inițiativa amenajării unui tunel sub metropola americană a evoluat de la o simplă idee vehiculată pe Twitter la stadiul unei realități palpabile.

Într-un mesaj publicat pe Instagram alături de aceeași fotografie, Elon Musk a dezvăluit că secțiunea tunelului din Los Angeles va fi paralelă cu autostrada Interstate 405 până la joncțiunea cu autostrada Interstate 101 și va fi înzestrată cu rampe de ieșire "la aproximativ fiecare milă".

Potrivit antreprenorului american, tunelul "va funcționa ca o autostradă rapidă, în care dispozitive asemănătoare unor patine electrice vor transporta vehicule și capsule cu călători pe artera sa principală cu viteze de până la 214,5 kilometri pe oră, iar capsulele electrice vor circula apoi pe tuneluri adiacente, pentru a ieși și intra pe ruta principală".

Deocamdată, The Boring Company a finalizat aproximativ 152 de metri din proiectul acestui tunel, sub Howthorne, o suburbie din Los Angeles în care se află și sediul general al companiei SpaceX, înființată de Elon Musk.

Tunelul "ar trebui să aibă o lungime de 2 mile (3,22 kilometri) peste trei-patru luni și sperăm că vom termina întregul coridor 405 Nord-Sud de la LAX (Aeroportul Internațional Los Angeles) până la autostrada Interstate 101 în aproximativ un an", a dezvăluit Elon Musk într-un mesaj publicat pe Twitter.

The Boring Company a început ca un fel de glumă, însă a devenit un proiect tot mai serios, pe măsură ce Elon Musk a demarat săpăturile pentru amenajarea unui tunel sub Los Angeles. În aprilie, în timp ce vorbea despre această inițiativă la TED Talk, miliardarul american a prezentat o demonstrație video despre conceptul aflat la baza proiectului Hyperloop.

El a dezvăluit și planul inițial pentru primul tunel ce va fi construit în acest proiect: "Primul tunel complet finalizat va face legătura dintre LAX și Culver City, Santa Monica, Westwood și Sherman Oaks. Tunelurile viitoare vor acoperi toate regiunile importante din Los Angeles".

În iunie, Elon Musk a anunțat că The Boring Company a finalizat primul segment al unui tunel sub Los Angeles.

"A început ca un proiect inventat din plictiseală, dar tocmai am terminat primul segment al tunelului din LA", anunța Elon Musk pe Twitter pe 28 iunie.

În iulie, antreprenorul american a dezvăluit tot pe Twitter că proiectul tunelului amenajat de The Boring Company a primit "o aprobare guvernamentală verbală" pentru a construi un sistem Hyperloop pe ruta New York — Washington, care va reduce considerabil durata călătoriei între cele două orașe americane.

The Boring Company se află însă abia la început și o așteaptă un drum foarte lung de parcurs, chiar dacă această companie a finalizat o porțiune a tunelului din Los Angeles.

În prezent, tunelurile sunt foarte costisitoare, astfel de proiecte având costuri de până la 1 miliard de dolari pentru fiecare milă (1,6 kilometri).

Potrivit unui mesaj publicat de reprezentanții The Boring Company pe site-ul companiei, pentru ca o rețea de tuneluri să fie fezabilă, costurile de amenajare a tunelurilor trebuie să fie reduse considerabil.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!