I-a mirosit pe ruși?/Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

I-a mirosit pe ruși?/Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

Jurnalistul Adelin Petrișor a anunțat pe blogul personal că a demisionat de la Euronews România, invocând motive care „nu sunt dramatice”.

Adelin PetrisorFoto: Arhiva personala

„Motivele nu-s dramatice, dar mă privesc doar pe mine şi pe cei din conducerea staţiei. Cum sunt tot felul de ”prieteni” care abia aşteaptă să inventeze spun totuşi că nu a fost vorba de presiuni, ingerinţe etc. Oricum, cu siguranță în acest moment cred că e mai bine așa”, a scris el pe blog.

Adelin Petrișor se alăturase echipei Euronews România în urmă cu trei luni.

Euronews România se lansează oficial pe 25 mai.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale prin TV şi platforme digitale. Euronews va distribui conţinut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media româneşti alături de conţinutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conţinutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conţinutul realizat local în articolele referitoare la România.

Euronews este un canal de ştiri internaţional de top şi una dintre cele mai cunoscute şi mai de încredere mărci de ştiri care operează în întreaga Europă. La nivel mondial, Euronews este difuzat în 160 ţări şi distribuit în aproape 400 de milioane de case - inclusiv în 67% din locuinţele din Uniunea Europeană şi Marea Britanie. În fiecare lună, Euronews ajunge la aproximativ 150 milioane de oameni, atât pe canale TV, cât şi platforme digitale, conform Global Web Index (Q1, 2020).

Jurnalistul Adelin Petrişor a postat un scurt text despre plecare. "N-a fost să fie", notează el pe blogul personal .

Adelin Petrişor: "Astăzi este ultima zi în care sunt jurnalist al Euronews România. Mi-am dat demisia. Motivele nu-s dramatice, dar mă privesc doar pe mine şi pe cei din conducerea staţiei. Cum sunt tot felul de ”prieteni” care abia aşteaptă să inventeze spun totuşi că nu a fost vorba de presiuni, ingerinţe etc.

Oricum, cu siguranţă în acest moment cred că e mai bine aşa. Nu regret cele 3 luni petrecute în redacţia Euronews. Am învăţat multe lucruri noi, am stat pentru prima dată în scaunul prezentatorului de ştiri şi am cunoscut oameni interesanţi.

Mai mult, am avut şansa să fac mai multe materiale care au fost difuzate de canalul mamă Euronews Internaţional. Cum lansarea postului este peste doar câteva zile, le doresc mult succes foştilor colegi de la Euronews România. Eu sper să găsesc rapid soluţia să merg mai departe. Cum ziceau vecinii bulgari? Keep walking!"

Adelin Petrişor a venit la Televiziunea Publică în septembrie 2010. Înainte, lucrase 10 ani la Observator şi Antena 3 şi doi ani la Realitatea TV.

Ce a făcut în cei peste 11 ani la TVR: reporter special şi şef al secţiei eveniment, Adelin Petrişor a acoperit evenimente precum Primăvara Arabă (a fost în Egipt la căderea regimului Mubarak).

A fost în Tripoli, în Libia, practic singura echipă de jurnalişti români (împreună cu Florin Dobre) care documenta conflictul în urma căruia a căzut regimul lui Ghadafi.

A fost în Coreea de Nord, în aprilie 2012, a transmis din Irak, Afganistan şi Siria. În timpul pandemiei, a fost primul jurnalist care a realizat un reportaj în secţiile de Terapie Intensivă (chiar la începutul crizei sanitare).

Contactat de Paginademedia.ro, Adelin Petrişor nu a comentat plecarea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa