Iaht blocat între clădiri, după ce uraganul Ian a lovit Florida VIDEO

Iaht blocat între clădiri, după ce uraganul Ian a lovit Florida VIDEO

Uraganul Ian a măturat, miercuri, 28 septembrie, sud-vestul Floridei însoțit de rafale de vânt de peste 150 km/oră, ploi și inundații. Imaginile surprinse cu dronele au arătat daunele provocate de uraganul Ian în orașul Fort Myers, unde ambarcațiunile au fost azvârlite pe țărm, relatează Reuters.

O ambarcațiune a rămas blocată între case. Foto: colaj Click.ro

Peste 2 milioane de locuințe și clădiri au rămas fără curent electric după ce uraganul a atins uscatul în sud-vestul statului, miercuri după-amiază, însoțit de rafale de vânt „catastrofale" de 185 km/oră.

Viiiturile au depăşit pe alocuri trei metri, a afirmat, miercuri seara, guvernatorul statului, Ron DeSantis.

Zonele rezidențiale din Fort Myers Beach și din alte câteva orașe de coastă au fost aproape complet scufundate, clădirile avariate, iar copacii și liniile electrice au fost doborâte, relatează The Guardian.

Cuba a rămas complet fără curent electric, după ce uraganul Ian a lovit extremitatea vestică a insulei. Două persoane au murit şi mai multe clădiri au fost avariate în întreaga ţară.

Una dintre victime este o femeie, în vârstă de 43 de ani, care a murit după ce pereţii casei s-au prăbuşit peste ea.

Cealaltă victimă este un fermier care a fost electrocutat în timp ce încerca să închidă o turbină eoliană utilizată pentru irigare, a raportat New York Times.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...