Ialomiţa: Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul de la Feteşti a fost reţinut

Ialomiţa: Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul de la Feteşti a fost reţinut

Mecanicul de locomotivă care, aflat sub influenţa alcoolului, a provocat coliziunea între două trenuri de marfă în triajul staţiei CFR Feteşti a fost reţinut, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa.

"Faţă de cel în cauză, poliţiştii de la transporturi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Ialomiţa, urmând ca la data de 30 iulie 2021 faţă de acesta să se propună Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti luarea de măsuri legale", se arată într-un comunicat al IPJ Ialomiţa.

Conform aceleiaşi surse, în urma cercetărilor efectuate până în prezent s-a concluzionat faptul că un tren de marfă aparţinând unei societăţi comerciale, care avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi şi care se deplasa pe ruta Craiova - Constanţa Port, a intrat în staţia Feteşti pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă staţionat la aceeaşi linie.

"Totodată, din verificări a rezultat faptul că mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat de 54 de ani din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricţia de viteză de 30 de km/h la intrarea în staţia CF Feteşti şi nici semnalul roşu de oprire dinaintea intrării în staţie. În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat", precizează IPJ Ialomiţa.

Bărbatul este cercetat pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, ancheta fiind efectuată sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti.

Traficul feroviar pe magistrala Bucureşti - Constanţa a fost blocat în zona staţiei Feteşti pe ambele sensuri din cauza accidentului, iar trenurile care fac legătura cu staţiunile de pe litoral au circulat pe rută deviată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?