Iarna bate la ușă. Când vine înghețul și ce anunță meteorologii în următoarele zile

Iarna bate la ușă. Când vine înghețul și ce anunță meteorologii în următoarele zile

După temperaturi de vară, vine frigul. Meteorologii anunță în următoarele zile vreme rece și ploi. Temperaturile încep să scadă, iar până la sfârşitul lunii maximele rar vor mai depăși 15 grade Celsius.

Vremea se răcește FOTO Adevărul

Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) , Florinela Georgescu, a anunțat la Realitatea Plus că până temperaturile vor scădea de luni, iar până la sfârșitul lunii noimebrie vom reveni la un regim termic apropiat de perioada în care ne aflăm.

Vom avea 17, 18 grade pe parcursul acestei săptămâni și o vreme mai închisă. De miercuri, temperaturile vor mai scădea. Vor fi aproape de pragul înghețului, dar nu e ceva neobișnuit pentru această perioadă”, a precizat specialistul ANM.

Se anunță precipitații în această săptămână și este posibil să plouă și la București joi și vineri.

În luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub -10 grade Celsius. Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an, care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai spus Florinela Georgescu.

Luni, ploi locale sau burniță

Luni, 7 noiembrie, conform ANM va ploua local în vestul și în nordul teritoriului, iar ziua și în sud-vest, iar în rest ploi slabe sau burniță vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 19 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 9 grade Celsius. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață

În Bucuresti, deși în scădere ușoară, valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice în prima decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 7 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…