Iarnă ca-n urmă cu 30 de ani, în Bucovina: o zi și jumătate de ninsoare fără încetare FOTO

Iarnă ca-n urmă cu 30 de ani, în Bucovina: o zi și jumătate de ninsoare fără încetare FOTO

Pe ultima sută de metri, iarna a revenit cu forțe proaspete în nordul României . Peisaje de poveste au fost surprinse, în Bucovina, chiar în ultima zi a sezonului rece. Localnicii spun că, de aproape trei decenii, nu au mai asistat la o astfel de minune a naturii.

Iarna și-a pus amprenta în Bucovina FOTO Facebook/ Ovidiu Stefeliga

Codul portocaliu a adus o iarnă de basm

În data de 25 februarie, meteorologii ANM au emis o avertizare de cod portocaliu de vreme severă, pentru nordul României, care a inclus județele Suceava și Bistrița-Năsăud. De atunci, se pare că fulgii mari de zăpadă nu se mai opresc din a se așterne.

În loc de soare, căldură și apariția ghioceilor, chiar înainte de prima zi de primăvară, oamenii se minunează de stratul gros de omăt, ce îmbracă mai multe localități din Bucovina.

Un fotograf din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a imortalizat magia iernii într-o serie de imagini, pe care le-a publicat pe pagina sa de Facebook.

Crăciun în Bucovina - ediția februarie 2023”, este descrierea albumului.

36 de ore de ninsoare fără încetare

După o zi și jumătate de ninsoare fără oprire , zăpada le ajunge oamenilor chiar și peste genunchi. Stratul de zăpadă a ajuns să măsoare între 70 și 90 de centimetri. Localnici mai în vârstă, din Bucovina, spun că nu au mai luat parte la astfel de ninsori de 25-30 de ani și resimt nostalgia iernilor de altădată, de pe vremea copilăriei.

Imagini superbe, „Feerie de iarnă...”, „De vis ,mulțumesc!”, sunt câteva dintre comentariile primite de fotograf.

În calitate de șofer însă, omul nu a fost prea încântat. Atât el, cât și alți internauți, nu au ezitat să se plângă de faptul că și-au găsit mașinile îngropate sub stratul consistent de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, în următoarele două săptămâni, temperaturile ar urma să se mențină preponderent negative, în Bucovina. Motiv pentru care, începutul de primăvară calendaristică va rămâne, deocamndată, o frumoasă iarnă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...